Vulović: Turista u julu kao nekada u maju

On dodaje i da je počela i sezona lažnih obećanja, "obećanja svih vrsta na koje smo, nažalost, navikli pred svake izbore."
4 komentar(a)
Špiro Vulović, Foto: Demokratska Crna Gora
Špiro Vulović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.07.2016. 13:59h

Turistička sezona nije ni približno uspješna kako je predstavljaju "velemajstori prevara i laži", ocjenio je Špiro Vulović, član opštinskog odbora Demokrata iz Kotora.

"Stigla nam je još jedna turistička sezona, naravno, bolja i uspješnija za nekoliko procenata od prethodne, još samo da vidimo gdje se ti turisti nalaze, jer je već početak jula, a ovoliki broj turista smo nekada imali i u maju. Ove optimističke najave i analize turističke sezone su naravno izrečene i publikovane od strane turističkih radnika, koji sve analize i izvještaje rade po naređenjima onih koji su ih i postavili na ta mjesta, da bi mogli nesmetano da obmanjuju javnost", navodi Vulović.

On dodaje i da je počela i sezona lažnih obećanja, "obećanja svih vrsta na koje smo, nažalost, navikli pred svake izbore."

"A izbori se bliže, drage naše građanke i građani. Tako smo imali priliku juče da pročitamo kako su počeli pregovori oko izgradnje mosta na Verigama. Doduše bez mnogo detalja, tek toliko da nam zagolicaju maštu,a detaljnije će nas obavijestiti o tome kada sve bude ugovoreno. Podsjećanja radi, napomenuo bih samo da je projekt mosta na Verigama urađen neposredno nakon dolaska na vlast ove garniture stetočina. I tako 25 godina oni obećavaju izgradnju mosta, uvijek pred izbore i uvijek sa tolikom dozom bezočnosti i nemorala, da je to prosto postalo bolno po ovaj narod. Mi, Demokrate Kotora im, naravno, ništa ne vjerujemo, i pozivamo sve građane da se dobro zamisle kada pročitaju ovakva lažna obećanja i da ne nasijedaju na očigledne prevare vladajuće garniture. U isto vrijeme dok oni obećavaju izgradnju mosta na Verigama, prvi Ban Crne Gore, ili kum, kako hoćete, uveliko radi još jedan u nizu trajekata, koji će, po njihovom projektu, bar još 50 godina povezivati dvije obale. Zašto bi, u protivnom, izgrađivao nove trajekte, otkupljivao i planirao proširenje pristanišnog dijela obale na Kamenarima za cca 50 metara. Ne misli neko valjda da su privatizovali, znamo kako, Pomorski Saobraćaj, i da će sada napraviti most preko Veriga, i na taj način ispustiti zlatnu koku koja im dnevno donosi prihode veće nego sto prosječan građanin može i zamisliti. Pomorski Saobracaj služi da bi gazda i kum imali svakodnevne sigurne prihode, naravno ne jedine, dok priče o mostu služe da bi se zadovoljio narod koji je dovoljno samo ponekad pomilovati, kao što je jedan njihov zvaničnik izjavio", dodaje Vulović.

Vulović navodi da Demokrate Kotora gledaju na projekat mosta na Verigama kao na značajan i prioritetan prijekat, "a eventualna realizacija će biti moguća kada ova garnitura koja nas tlači i pljačka decenijama,ode na smetlište istorije".

"Neki i na neka druga mjesta, po zaslugama. Privatizacija Pomorskog Saobraćaja će biti jedan od fokusa našeg interesovanja čim se steknu uslovi za tako nešto, jer u sadašnjim uslovima je to nemoguće. Konstruktorima i graditeljima Potemkinovih sela poručujemo da imaju rok do oktobra da sva svoja lažna obećanja i dalje prosipaju po ovom narodu isto kao i njihov ministar koji je to radio sa kokošijim perima. Lista njihovih nerealnih i lažnih i maglovitih obećanja je duža čak i od proljećne magle koja pritisne našu lijepu Boku od Rosa pa sve do Kotora. Ali magla dođe, pa prođe", zaključuje Vulović.

Bonus video: