DF: Lokalna vlast se inati sa Nikšićanima

Iz nikšićkog odbora DF-a je saopšteno da je sve što radi DPS samo u interesu kriminala i punjenja džepova lokalnih moćnika, a suprotno volji Nikšićana
54 pregleda 6 komentar(a)
Rekonstrukcija Trga slobode, Foto: Facebook
Rekonstrukcija Trga slobode, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.07.2016. 16:16h

U Nikšiću je danas počela rekonstrukcija glavnog gradskog trga. Portal Onogost.me prenosi da su u toku radovi na obilježavanju i organizaciji gradilišta, a da će uslijediti i uklanjanje privremenih objekata.

Povodom toga oglasili su se iz lokalnog DF-a saopštenjem u kojem navode da su građani dužni da se suprotstave ovoj odluci lokalne samouprave.

"Lokalna vlast pravi inat građanima Nikšića, i po cijenu teške krize želi da izbjegne da se i oni pitaju o sudbini svoga grada. Pozivamo lokalnu vlast da pod hitno obustavi rušenje gradskog jezgra i uništavanje višedecenijskih drvoreda lipa. Samo građani na referendumu mogu odlučiti o jednom ovako važnom pitanju, a nikako dokazani višegodisnji uništitelji Nikšića i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz nikšićkog odbora DF-a je saopšteno da je sve što radi DPS samo u interesu kriminala i punjenja džepova lokalnih moćnika, a suprotno volji Nikšićana.

"Naivni su bili oni koji su mislili da ce nakon rušenja pozorišta, Doma vojske i drugih prepoznatljivih mjesta u Nikšiću ova vlast stati. Oni nemaju plan i viziju za oporavak Nikšića, njihova ideja vodilja je rušenje, unistavanje, pljačka i korupcija. Građani su dužni da se suprotstave ovoj nakaradnoj odluci lokalne samouprave i zastite lipe, trg i Nikšić", navodi se u saopštenju.

Iz Ekološkog pokreta Ozon danas je saopšteno da za projekat rekonstrukcije Trga Slobode u Nikšiću nije bilo javnog poziva za najbolje idejno rješenje, da nije prošao javnu raspravu, niti je sprovedena obavezna procedura procjene uticaja na životnu sredinu.

Nikšićki trg je u sadašnjem obliku formiran krajem 19. vijeka, kada je prema regulacionom planu Josipa Sladea izgrađena većina kuća, izvršeno nasipanje i popločavanje kaldrmom i zasađeni drvoredi. U isto vrijeme oformljeno je i šest ulica koje se ulivaju u Trg. Od tada do danas trg je doživio neznatnu transformaciju.

Bonus video: