Vujović: Posao je dobila cura koja bije

Vujović tvrdi da nije tačno da nije ušao u uži izbor za posao...
135 pregleda 23 komentar(a)
Miljan Vujović, Foto: Privatna arhiva
Miljan Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.07.2016. 17:20h

Podgoričanin Miljan Vujović saopštio je da je direktorica Zavoda za transfuziju Gordana Rašović umjesto njega zaposlila djevojku koja je pravosnažno osuđena, jer je “prebila bivšeg momka”.

Reagujući na navode Rašovićeve da nije ušao ni u uži izbor za mjesto laboratorijskog tehničara, Vujović je istakao da to nije tačno.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Drago mi je što ste konačno našli vremena da odgovorite na pitanje Vijesti zašto ja nisam dobio posao, nego djevojka koja je počinila teško krivično djelo. Međutim, sve bi bilo u redu da niste iznijeli niz neistina. Prvo, ja sam ušao u najuži izbor kandidata za posao, bar prema papiru koji ste mi dostavili. Drugo, u Kliničkom centru sam odradio pripravnički staž, ali sam prošao i kroz Zavod za transfuziju krvi, Hematologiju, Onkologiju itd. Pripravnički staž u Zavodu za metrologiju je trajao devet mjeseci, a ne šest kao što ste naveli. Opet se služite neistinama. Zašto ne kažete šta je djevojka uradila, pa je pravosnažno osuđena? Ja nisam htio, jer mi nije bila namjera da diskreditujem djevojku, već vas gospođo Rašović. Međutim, poslije tekstova koji su izašli, ja sam dobio niz indirektnih prijetnji i odlučio sam da diskreditujem i vas i tu djevojku. Prema zakonima koje su naveli vaši pravnici, a ne vi, jer vama pravnici sastavljaju saopštenja, pravosnažno osuđena djevojka može da radi. A ja se pitam da li djevojka koja je prebila bivšeg momka, svezala ga za stolicu i ostavila ga tako svezanog može da radi u državnoj službi? Da li takva osoba može da radi na prijemnom odeljenju Zavoda za transfuziju krvi, sa dobrovoljnim davaocima? Ako ne postoji zakon koji onemogućuje rad toj osobi, da li postoji neki moralni zakon, po kojem jedna takva osoba dobija prednost nad uzornim građaninom, odličnim đakom i na kraju specijalistom za zaštitu životne sredine”.

Bonus video: