Rakočević: Nastavlja se diskriminatorski odnos vlasti prema zaposlenima kolašinskom u Centru za kulturu

On je kazao da nije zadovoljan ni načinom na koji se direktor Centra Branisalav Jeknić bori za prava radnika
0 komentar(a)
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 01.07.2016. 14:46h

Predsjednik sindikalne organizacije kolašinskog Centra za kuluru Vesko Rakočević kazao je danas “da se diskriminatorski odnos od strane izvršne vlasti prema njegovim kolegama nastavlja”. Prema njegovim riječima, radnici lokalne uprave primili su martovsku platu, a zaposlenima u Centru nije isplaćena zarada za oktobar prošle godine.

“Poslednja plata nam je uplaćena u decembru prošle godine. U februaru je nekoliko radnika primilo nadokandu za 10 dana juna prošle godine. Ostalima su oduzete mjesece tokom kojih je trajao štrajk. Zbog činjenice da ulazimo u sedmi mjesec bez plate, tražili smo razgovor sa predsjednicom Opštine Željkom Vuksanović, ali odgvora nije bilo", napisao je Rakočević u saopštenju.

On je kazao da nije zadovoljan ni načinom na koji se direktor Centra Branisalav Jeknić bori za prava radnika. Rakočević direktoru zamjera što je sa KUD “Mijat Mašković” “otputovao u Kulu, iako mi radnici ovoliko dugo ne primaju platu”. Iz sindikata su kritikovali i rad predsjednice Savjeta te ustanove Marije Bulatović.

“Račun Centra je blokiran, ali oni za putovanja nađu novac. Nemamo ništa protiv nastupa KUD-a, ali smatramo da bi direktoru prioritet trebalo da budu plate zaposlenih . Takođe, ne oglašava se ni predsjednica Savjeta Centra. Ni nju ne zanima to što već sedam mjeseci ne primamo zarade, ali je bila revnosna kada je sazivala sjednicu Savjete, na kojoj se raspravljalo o otpuštanju radnika. Očigledno je da Upravni odbori ustanova i preduzeća služe da se striktno realizuju zamisli iz Opštine, a da se u drugi plan stave djelatnost preduzeća i prbolemi radnika”, zaključuje predsjednik sindikata Cetra za kulturu.

Bonus video: