Suncobran i par ležaljki = 88 eura

Uz korišćenje mobilijara na plažama čiji je zakupac grčki biznismen Petros Statis, gost dobija besplatno vodu i tanjir voća
900 pregleda 37 komentar(a)
Kraljičina plaža, Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Kraljičina plaža, Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.07.2016. 06:25h

Dvoje koji žele da uživaju na Kraljevoj plaži ispred Vile Miločer ili na kupalištu grad hotela Sveti Stefan, moraju platiti 86,7, odnosno 88 eura.

Toliko košta obavezni dnevni zakup dvije ležaljke i suncobrana.

Kompanija Adriatic properties grčkog biznismena Petrosa Statisa, koji je zakupac najvrednijeg dijela crnogorske obale od Pržna do Svetog Stefana, odnosno četiri najljepše plaže ukupne dužine nešto manje od dva kilometra, podigla je cijene iznajmljivanja mobilijara u odnosu na prošlu godinu.

Lani je par ležaljki i suncobran na Kraljevoj plaži koštao 75 eura.

Reporteru “Vijesti” juče je rečeno da jedna ležaljka košta 43,37 eura i da je mora iznajmiti svaka osoba koja uđe na plažu, uključujući i djecu.

Uz korišćenje mobilijara, gost dobija besplatno vodu i tanjir voća.

Do poskupljenja je došlo i na desnoj, hotelskoj svetostefanskoj plaži, gdje iznajmljivanje suncobrana i par ležaljki košta tačno 88 eura, čak 38 više nego lani.

Plaže su juče zjapile prazne. Od 15 suncobrana sa ležaljkama koji su postavljeni na Kraljevoj plaži, zakupljen je bio samo jedan.

Slično je bilo i na plaži na Svetom Stefanu.

Statis je uveo i novi cjenovnik na hotelskoj plaži ispred “Maestrala” čiji je vlasnik postao u julu prošle godine. Ove sezone ulaz na plažu, odnosno iznajmljivanje plažnog mobilijara, košta 50 eura, 20 eura više nego lani.

Mještani su prije 20 dana organizovali protest zbog strogih pravila koje je novi vlasnik uveo u Pržnu.

Kompaniji Adriatic properties, zakupom hotelskog kompleksa, Vlada i Morsko dobro dali su u 40- godišnji zakup i tri plaže, od Pržna do Svetog Stefana - Kraljičinu, Kraljevu i istočnu svetostefansku plažu, koje su sve dobile status hotelskih kupališta. Uslovljavanje ulaza na plažu iznamljivanjem plažnog moblijara, kada je riječ o hotelskim kupalištima, aminovalo je Morsko dobro, pozivajući se na važeći pravilnik. Na uređenim kupalištima zakupac je dužan da oslobodi polovinu površine i omogući zainteresovanima da leže i na pijesku.

Kraljičina opasana ogradom

Zvanično najljepša crnogorska plaža - Kraljičina, kojom gazduje Statisova firma, i ove godine je, kao i prethodnu deceniju, praktično bivša teritorija Crne Gore.

Pravo da se na toj plaži kupaju imaju isključivo gosti hotelskog kompleksa Aman – Sveti Stefan. Pristup Kraljičinoj plaži, opasanoj stoljetnom šumom u Miločerskom parku, praktično je nemoguć.

Pogled na nju je moguće „baciti“ sa 15 metara udaljenosti, kroz metalnu ogradu, ukoliko i to dozvoli obezbjeđenje hotelskog kompleksa.

Bonus video: