Delegacija iz Crne Gore na iftaru u Ankari

Zajednički je konstatovano da postoji prostor i za dodatno unaprijeđenje “kroz partnerske odnose Crne Gore i Turske"
63 pregleda 18 komentar(a)
BS, Turska, Foto: Bošnjačka stranka
BS, Turska, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 26.06.2016. 10:45h

Delegacija iz Crne Gore učestvovala je na zajedničkom iftaru u Ankari u organizaciji turske Vladine razvojne agencije TIKA, a u sklopu programa ovim povodom, održan je i naučni simpozijum "Balkansko islamsko nasljeđe"na kojem su učestvovali značajni javni djelatnici i naučnici sa Balkana i iz Turske. Kako je “Vijestima” saopšteno iz Bošnjaćke stranke, u delegaciji su bili potpredsjednik Vlade Rafet Husović, potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, odbornik u Skupstini Glavnog grada Nedžad Dreševic i Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

"Na marginama ovog skupa delegacija iz Crne Gore imala je susrete sa turskim zvaničnicima- potpredsjednikom Vlade Vejselom Kajnakom, predsjednikom Ustavnog odbora Parlamenta Turske Mustafom Šentopom, predsjednicom parlamentarne Grupe prijateljstva Turska- Crna Gora Husnijom Erdogan i Reisom Turske Mehmetom Gormezom. U ovim susretima ukazano je na dobre odnose dvije prijateljske države na političkom, privrednom i kulturnom planu, i na svim nivoima - od državnih institucija do lokalnih uprava", ističu iz BS.

Prema istim navodima, u susretima je zajednički konstatovano da postoji prostor i za dodatno unaprijeđenje “kroz partnerske odnose Crne Gore i Turske, podršku u NATO integracijama Crne Gore i daljim zajedničkim aktivnostima u evropskim integracijama”.

"U razgovoru sa predsjednikom TIKA Serdarom Čamom iskazano je zadovoljstvo aktivnostima u Crnoj Gori i realizacijom brojnih projekata u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, izgradnje infrastrukture i unaprjeđenja rada vjerskih institucija. Zaključeno je da će i u narednom periodu biti intenzivna podrska u projektima od značaja za građane, lokalne sredine i državne institucije. Susretima u Ankari prisustvovao je i ambasador Crne Gore Branko Milić", saopštili su iz BS.

Bonus video: