Parača: Ašanin iznosi neistine jer nema stručnog znanja

Parača navodi da su radovi izvođeni uz odvijanje saobraćaja, "što je sadašnji direktor mogao utvrditi da se makao iz kabineta ili da je makar znao da pročita projektnu dokumentaciju"
60 pregleda 10 komentar(a)
Savo Parača, Foto: Arhiva “Vijesti”
Savo Parača, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 25.06.2016. 18:25h

Predstavnik vlasti u Direkciji za saobraćaj Savo Parača saopštio je večeras da je Ivan Ašanin, direktor Direkcije za saobraćaj, iznio niz neistina na račun Direkcije i na njegov račun.

"Na Ašaninove političke insinuacije ne reagujem – to mu ostavljam na čast kao osobi koja prosječno jednom godišnje mijenja političku stranku kojoj pripada, dakle, ako je iskren, i politička uvjerenja. Reagujem na tvrdnje koje se tiču struke odnosno onoga što bi trebalo da je struka – jer, vidjeće se, kod Ašanina nema ni s od struke", navodi Parača.

On dodaje da Ašanin, bivši član DPS-a, lamentira o „trećim trakama“.

"Koliko je upoznat sa radom Direkcije za saobraćaj i objektima u koje ona investira, ukazuje izjava u kojoj pominje „treću traku“ i tamo gdje je nema. Naime, na lokalitetu Trubjela, o kojem govori Ašanin, bivši član Grupe građana, rekonstrusano je 2,5 km magistralnog puta Vilusi-Nikšić, bez izgradnje treće trake. Sadašnji direktor, bivši član Pozitivne Crne Gore, to bi sigurno uočio, da je službenim vozilom koje koristi makar jednom obišao gradilište. Stoga se postavlja pitanje u koje svrhe koristi službeno vozilo ako njim ne obilazi terenske radove. Možda bi stigao da obiđe teren da je uspio u namjeri da već prvog dana zaposli vozača iz svoje sadašnje stranke, člana Opštinskog odbora URA", dodaje se u saopštenju Parače.

On navodi da su radovi izvođeni uz odvijanje saobraćaja, "što je sadašnji direktor mogao utvrditi da se makao iz kabineta ili da je makar znao da pročita projektnu dokumentaciju, tako da radni obilazak rekonstruisane dionice ne predstavlja „zvanično otvaranje“".

"Za taj napor mu nijesu bili potrebni ni službeno vozilo ni vozač nego samo jedno – osnovno stručno znanje. Latinski izraz VIA VITA - put je život, Ašanin treba da shvati i da krene u realizaciju preostalih projekata, kojih u Direkciji ima dosta, a ne u praznu političku priču bez činjeničnih osnova", zaključuje se.

Bonus video: