Kaznili Glavni grad sa 500, Vukčevića sa 50 eura

Novčana kazna se neće naplatiti ako Vukčević izvrši rješenje upravnog inspektora od 31. maja, u roku od sedam dana
107 pregleda 1 komentar(a)
Veselin Vukčević, Foto: Savo Prelević
Veselin Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2016. 18:56h

Upravna inspekcija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) kaznila je Glavni grad sa 500, a sekretara Skupštine glavnog grada Veselina Vukčevića sa 50 eura zbog neizvršenja mjere naređene rješenjem upravnog inspektora od 31. maja ove godine.

U zaključku upravne inspektorke Jovane Nišavić se navodi da je Vukčeviću rješenjem od 31. maja naređeno da otkloni nepravilnost koja je utvrđena u postupku inspekcijskog nadzora, u odnosu na postupak zasnivanja radnog odnosa S. J., u roku od deset dana od dana prijema rješenja.

Navodi se da je kontrolnim inspekcijskim pregledom osmog aprila utvrđeno da je Odlukom sekretara Skupštine od 23. 11. 2015., pokrenut postupak popune radnog mjesta samostalni savjetnik u Službi Skupštine, po osnovu javnog oglasa.

“Nadalje je utvrđeno da nije pokrenut postupak popune radnog mjesta u skladu sa članom 38 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, bez prethodno sprovedenog postupka internog oglašavanja unutar organa i između organa, kako se ne radi o početnoj poziciji u okviru kategorije ekspertski kadar”, piše u zaključku.

Vukčević je aktom od 10. 5. 2016. obavijestio Upravnu inspekciju da je otklonio nepravilnost na način što je S. J. odlukom o izboru kandidata od 9. 6. 2016. godine, izabrana po osnovu javnog oglasa, na poslovima radnog mjesta u zvanju samostalna savjetnica i u Službi Skupštine, te da će naknadno dostaviti rješenje o zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme.

“... S. J. nije zasnovala radni odnos na neodređeno vrijeme u skladu sa odredbama člana 35 i zaključno sa članom 48 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, pa utvrđena nepravilnost nije otklonjena”, navodi se u zaključku.

Novčana kazna se neće naplatiti ako Vukčević izvrši rješenje upravnog inspektora od 31. maja, u roku od sedam dana, a u slučaju neizvršenja, biće izrečena nova stroža novčana kazna. Inspekcija je naložila i direktoru Službe za zajedničke poslove Jovanu Đurišiću da, između ostalog, otkloni nepravilnosti utvrđene u odnosu na raspored službenika koji nemaju položen stručni ispit za rad u državnim organima i službenika koji ne ispunjavaju uslove za obavljanje poslova radnog mjesta na koje su raspoređeni u pogledu nivoa kvalifikacije obrazovanja.

Bonus video: