Opština Budva: Dio smo isplatili, početkom jula ćemo izmiriti ostala dugovanja

"Opština Budva, u skladu sa svojim ingerencijama, na različite načine pomagala prevazilaženje više decenija starog imovinsko-pravnog problema koji se odnosi na pitanje vlasništva nad katastarskim parcelama u Grblju"
0 komentar(a)
Srđa Popović, Foto: Savo Prelević
Srđa Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2016. 17:22h

Povodom teksta "Grbljani prijete: Nema Sea Dance-a ako nam ne platite 50.000 eura", iz Opštine Budve su saopšili da su sada isplatili NVO "Jaz Mrčevo polje", dio iznosa predviđenog Ugovorom o zakupu zemljišta iz 2015. godine.

"Do datuma isteka ovog Ugovora, početkom jula 2016. godine, Opština će izmiriti i preostala dugovanja kako bi se planirani "Sea Dance" festival održao ove godine na Jazu, i stekli uslovi za produženje Ugovora. Takođe, napominjemo da je Opština Budva, u skladu sa svojim ingerencijama, na različite načine pomagala prevazilaženje više decenija starog imovinsko-pravnog problema koji se odnosi na pitanje vlasništva nad katastarskim parcelama u Grblju, iako isti nije bio u njenoj direktnoj nadležnosti, već u nadležnosti Uprave za nekretnine Crne Gore", navodi se u regovanju koje potpisuje predsjednik Opštine Budva Srđa Poović.

U saopštenju se dodaje da se Popović, početkom ovog mjeseca sastao se sa predstavnicima NVO "Jaz Mrčevo polje" i na osnovu postignutog dogovora inicirao održavanje sastanka ove organizacije i Uprave za nekretnine, do kojeg je naknadno i došlo, a kom je prisustvovala i predstavnica Opštine Budva.

"Opština Budva je nedavno u pisanoj formi obavijestila Ministarstvo finansija o problemima sa kojima se suočava NVO "Jaz Mrčevo polje", u cilju pravovremenog rješavanja istog", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: