Matijevićka posjetila Lušticu Bay

“Kroz Protokol o saradnji koje svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat kako bi podržala razvoj lokalne zajednice, kompanija “Luštica Development” ove godine će najmanje 40 hiljada eura izdvojiti za podršku projekata u Radovićima, i poboljšanje životnih uslova na području Krtola”
80 pregleda 2 komentar(a)
Sastanak Luštica BAy i Snežana Matijević, Foto: Lustica Development
Sastanak Luštica BAy i Snežana Matijević, Foto: Lustica Development
Ažurirano: 24.06.2016. 12:49h

Gradonačelnica Tivta prof.dr. Snežana Matijević sa saradnicima posjetila je juče najveću stranu greenfield investiciju u Crnoj Gori – novi turistički grad Luštica Bay koga na tivatskoj obali poluostrva Luštica gradi kompanija “Luštica Developmenet”, kćerka-firma švajcarsko-egipstkog konzorcijuma “Orascom”.

Menadžment te kompanije, koja će u novi turistički centar na Jadranu investirati 1,1 milijardu eura, predstavio je gradonačelnici master plan budućeg kompleksa sa sedam hotela, dvije marine, profesionalnim golf terenom sa 18 rupa, više od 1.000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objekte.

“Kroz Protokol o saradnji koje svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat kako bi podržala razvoj lokalne zajednice, kompanija “Luštica Development” ove godine će najmanje 40 hiljada eura izdvojiti za podršku projekata u Radovićima, i poboljšanje životnih uslova na području Krtola.”- kazao je Matijevićki izvršni direktor “Luštice Development” Darren Gibson.

On je dodao da je ta kompanija posvećena razvoju Luštica Bay-a, ali i da su “ istovremeno veoma usmjereni i na razvoj našeg najbližeg okruženja, Krtola i Radovića, kao najvećih centara u neposrednom okruženju Luštica Bay ali, naravno i razvoju Tivta i šire – čitave Crne Gore.”

“Društveno-odgovorno poslovanje je veoma važan segment naše korporativne filozofije jer je to način da uzvratimo zajednici u kojoj radimo. Od 150 hiljada eura koliko smo opredijelili za podršku različitim projektima, organizacijama i ustanovama, gotovo jedna trećina će biti usmjerena na rješavanje konkretnih potreba stanovnika Radovića.”- istakao je Gibson.

“Luštica Development je više puta do sada pokazala da razumije potrebe građana Tivta. Primjer toga je i odluka menadžmenta da finansira proširenje kapaciteta područnog odjeljenja JPU “Bambi” u Radovićima, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za boravak djece. Na tragu dosadašnje partnerske saradnje i visokog stepena društveno-odgovornog poslovanja kompanije “Luštica Development”, Opština Tivat se nada podršci kompanije kada je u pitanju finalizacija izgradnje ambulante u Radovićima. Ambulanta bi bila na raspolaganju kako domaćem stanovništvu, tako i budućim stanovnicima kompleksa Luštica Bay, što bi bilo od vitalnog značaja za unapređenje zdravlja, i kvaliteta života ne samo mještana Radovića, već svih žitelja ovog dijela Tivta.“- istakla je gradonačelnica Matijević.

“Luštica Development” koja u Crnj Gori posluje od 2010. do sada je obezbijedila oko 870 hiljada eura podrške različitim projektima na nivou države, kulturnim i sportskim organizacijama, javnim ustanovama ali i rješavanju pitanja iz oblasti uslova u školama. Kompanija je, pored ostalog, i ove godine jedan od generalnih sponzora renomiranog tivatskog pozorišnog festivala “Purgatorije” čiji program je počeo prije dva dana i trajaće do kraja ljeta.