Brinu o turistima, ili o manjku u novčaniku

Turistički poslenici više puta su negodovali zbog cijene takse, smatrajući da je sa usvajanjem odluke trebalo pričekati, jer su oni već ugovorili aranžmane pa će biti na gubitku. Ulazak u RP turisti plaćaju euro, tri eura je cijena raftinga po osobi, a dva eura za čamac
97 pregleda 7 komentar(a)
rafting Tara, Foto: Darko Bulatović
rafting Tara, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 23.06.2016. 19:36h

Rafteri iz Pive kazali su da zahtijevaju hitan sastanak sa ministrom turizma Branimirom Gvozdenovićem i predstavnicima policije, kako bi što prije riješili problem oko postavljene rampe na Brštanovici.

Dio raftera saopštio je “Vijestima” da zbog te rampe najviše trpe turisti, koji su prinuđeni da čekaju i po dva sata, kao što se to prije nekoliko dana desilo i ambasadoru Hrvatske.

“Na Tari vlada prava tortura od strane zaposlenih u Regionalnom parku ‘Piva’. Iako imamo odobrenja, registrovane čamce i međunarodno priznate licence, postavljena je rampa i nadležni iz parka, uz asistenciju policije, ne dozvoljavaju prolaz i do dva sata”, tvrde rafteri.

Rampa je postavljena kako bi zaposleni iz Regionalnog parka “Piva” naplatili takse koje po osobi iznose oko 4,2 eura.

Turistički poslenici više puta su negodovali zbog cijene takse, smatrajući da je sa usvajanjem odluke trebalo pričekati, jer su oni već ugovorili aranžmane pa će biti na gubitku. Ulazak u RP turisti plaćaju euro, tri eura je cijena raftinga po osobi, a dva eura za čamac.

“Ovo što rade u Regionalnom parku potpuno je neustavno. Ljudi u neopren odijelima, sa kompletnom opremom, na visokim temperaturama, dehidrirani i iznureni, dva sata stoje na putu. Kako će tek biti ljetos. O cijenama, koje su previsoke i neustavne, da i ne govorimo. Nadamo se da će nam država pomoći i da će neko kompetentan za ovu oblast da se uključi u rješavanje problema, jer ovo je sumrak adrenalinskog turizma”, kazali su rafteri iz Pive.

Direktor RP “Piva” Slobodan Delić kazao je da ne rade ništa samovoljno niti mimo zakona, već u skladu sa odlukom o osnivanju parka i zakonom.

“Rampu smo morali da postavimo jer se nijesu obazirali na kontrole, nijesu htjeli da uzmu račun i da plate takse. Cilj naknada je da ih vratimo i uložimo u razvoj infrastrukture”, kazao je Delić.

Prema njegovim riječima, kada je rampa u pitanju, postoje opstrukcije od neidentifikovanih lica.

“Prvo su je slomili, pa smo postavili novu koju je neko pomjerio, a sada je iskrivljena. Samo dva raftera imaju odobrenje za rad. Rampa nam neće ni trebati ako oni hoće da sarađuju. Nažalost, za sada nijesu spremni na saradnju, a mi samo radimo svoj posao”, tvrdi Delić.

Bonus video: