Sa lažnom diplomom dobio da vodi birački spisak

“Vijestima” je u Osnovnom sudu juče potvrđeno da je Šćepanović pravosnažno osuđen 29. decembra, nakon pravosnažnosti rješenja o usvajanju sporazuma o priznanju krivice, zaključenog sa tužiteljkom Tanjom Nišavić.
1277 pregleda 19 komentar(a)
Danilo Šćepanović, Foto: Facebook
Danilo Šćepanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.06.2016. 14:21h

Činovnik Opštine Bijelo Polje Danilo Šćepanović postao je namještenik za vođenje biračkog spiska uz pomoć falsifikovane diplome.

Šćepanovića je zbog falsifikovanja diplome Osnovni sud pravosnažno osudio na tri mjeseca zatvora, uslovno na godinu, 29. decembra prošle godine, nakon priznanja krivice.

U optužnom predlogu, u koji su “Vijesti” imale uvid, piše da je zvanje namještenika za vođenje biračkog spiska stekao nakon što je predao lažnu diplomu, na osnovu koje je i polagao stručni ispit.

Šćepanović, koji obavlja i posao matičara, nije juče želio da odgovori na pitanja “Vijesti”.

Glavna administratorka Opštine Bijelo Polje Marina Petrić tvrdi da nijesu dobili obavještenje da se protiv Šćepanovića vodio bilo kakav postupak.

“Koliko danas, ispitaćemo slučaj i sve okolnosti i ukoliko se utvrdi da takva presuda postoji, preduzećemo mjere i radnje propisane zakonom”, kazala je ona.

Ona je rekla da su u Opštini juče bili zatečeni tvrdnjom radnika Momčila Miladinovića da neimenovani službenik i dalje radi, uprkos tome što je pravosnažno osuđen za falsifikovanje diplome.

Prema saznanjima “Vijesti”, Miladinović je povodom toga podnio i krivičnu prijavu tužilaštvu.

“Vijestima” je u Osnovnom sudu juče potvrđeno da je Šćepanović pravosnažno osuđen 29. decembra, nakon pravosnažnosti rješenja o usvajanju sporazuma o priznanju krivice, zaključenog sa tužiteljkom Tanjom Nišavić.

U optužnom predlogu piše da je Šćepanović 25. decembra 2006. pribavio lažnu ispravu - diplomu beogradske Više poslovne škole, o stečenom višem obrazovanju na odsjeku marketing i trgovina.

Navodi se da je opštinski činovnik neutvrđenog dana 2010. godine diplomu predao kadrovskoj službi Opštine radi upisa u radnu knjižicu.

Prema optužnom predlogu, dvije godine kasnije nakon što je predao diplomu Sekretarijatu za opšte upravne poslove i društvene djelatnosti, Šćepanović je trajno raspoređen i stekao zvanje - namještenik za vođenje biračkog spiska.

Piše i da je u decembru 2014. Šćepanović tom Sekretarijatu ponovo predao lažnu ispravu, nakon čega je raspoređen na poslove savjetnika Kancelarije za mlade.

Te godine je, prema istim navodima, polagao i stručni ispit na osnovu lažne diplome.

Petrićeva je, kao i predsjednik Opštine Aleksandar Žurić dan ranije, juče pozvala zaposlene i građane da nadležnim prijave slične slučajeve.

Bonus video: