Nikšić: Završena rekonstrukcija puta kod Trubjele

Prema njegovim riječima uskoro će početi rekonstrukcija 13 kilometara puta od Petrovića do Vraćenovića, jer u toku ovoga mjeseca očekuju rješavanje imovinskih pitanja na pomenutoj dionici, a u planu je i rekonstrukcija puta od petlje do Kusida i od Nikšića do skretanja za Šavnik
385 pregleda 2 komentar(a)
trubjela, Foto: Svetlana Mandić
trubjela, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.06.2016. 14:09h

Završena je rekonstrukcija 2,5 kilometra puta u mjestu Trubjela, na magistralnom putu Nikšić–Vilusi, a vrijednost radova, koji su početi u februaru ove godine, je 880 hiljada eura.

Direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, kazao je da je „Mehanizacija i programat“ veoma kvalitetno odradila posao, a da u narednom periodu nastavljaju sa rekonstrukcijom pomenutog putnog pravca i to na više lokacija.

„Od Vilusa do Trubjele radićemo rekonstrukciju u dužini od sedam kilometara, a u završnoj smo fazi izrade tenderske dokumentacije za rekonstrukciju 5,5 kilometara puta na graničnom prelazu Ilino brdo. Mislim da ćemo u narednih mjesec dana raspisati tender, a u septembru imati izvođača i na tom dijelu puta”, kazao je Parača.

Prema njegovim riječima uskoro će početi rekonstrukcija 13 kilometara puta od Petrovića do Vraćenovića, jer u toku ovoga mjeseca očekuju rješavanje imovinskih pitanja na pomenutoj dionici, a u planu je i rekonstrukcija puta od petlje do Kusida i od Nikšića do skretanja za Šavnik.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je pomenuti putni pravac izuzetno frekventan i da će prethodna rekonstrukcija, koja je obuhvatila 5,5 kilometara puta, i sadašnja od 2,5 kilometra, doprinijeti njegovoj bezbjednosti.

“Sa ovim što je Parača najavio mislim da smo riješili 95 odsto problema u Nikšiću sa saobraćajem. Ostaje još jedna naša želja, i nadam se da ćemo u narednom periodu krenuti i u taj projekta, a to je izgrednje puta od Nikšića ka Cetinju”, kazao je Grbović. Sa Paračom i Grbovićem rekonstruisanu dionicu obišao je i Dušan Đurović, predsjednik Odbora direktora “Mehanizacije i programata”.

Bonus video: