OBIĆI ĆE I SRBIJU, MAKEDONIJU, BUGARSKU

Noćni vukovi će posjetiti i Crnu Goru: "Želimo da povežemo pravoslavne zemlje slovenskog svijeta"

"Noćne vukove" inače predvodi Aleksander Zaldonstanov, koji ima nadimak "Hirurg", a bajkerska grupa postoji od 1980. godine, kada je osnovan kao klub ljubitelja motocikala i rokenrola
49 komentar(a)
Vladimir Putin, Noćni vukovi
Vladimir Putin, Noćni vukovi
Ažurirano: 09.02.2019. 17:50h

 Najveća bajkerska grupa iz Rusije "Noćni vukovi", koja je između ostalog poznata i po prijateljstvu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, počinje svoju turneju pod nazivom "Slovenski svijet 2016", u sklopu koje će posjetiti i Crnu Goru.

U maršu koji zovu i "jačanje dijaloga između slovenskih naroda" obići će 12 zemalja, među kojima i Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i Bugarsku, prenio je sarajevski N1. 

Generalni šef ruske moto turističke organizacije Jevgenij Strogov je pojasnio da se turneja planira narednih šest mjeseci, s ciljem jačanja saradnje između Rusije i zemalja slovenskog porijekla. 

"Želimo da povežemo pravoslavne zemlje slovenskog svijeta. Na Balkanu imamo Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, i mislim da tamo možemo da se osjećamo kao kod kuće", rekao je on za bugarski nacionalni radio Strogov. 

"Noćne vukove" inače predvodi Aleksander Zaldonstanov, koji ima nadimak "Hirurg", a bajkerska grupa postoji od 1980. godine, kada je osnovan kao klub ljubitelja motocikala i rokenrola.