Kako je propalo 600.000 eura: Podzemni prolaz u mraku i pod vodom

Podzemni prolaz je izgrađen 2008. godine, a za to su, građani Podgorice, kako je kazao bivši gradonačelnik Miomir Mugoša, izdvojili 600.000 eura
87 pregleda 0 komentar(a)
podzemni prolaz, Foto: Zoran Đurić
podzemni prolaz, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.06.2016. 17:02h

Obilna kiša u nedjelju pokazala je sve mane podzemnog prolazu na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u kojem se, inače, skuplja voda.

Može se proći jedino stazom za osobe sa invaliditetom, ali rijetki to rade, jer je prolaz u katastrofalnom stanju. Počupani su gipsani dijelovi i kablovi gdje je nekada bio kafić, ne radi rasvjeta, kao i liftovi.

Podzemni prolaz je izgrađen 2008. godine, a za to su, građani Podgorice, kako je kazao bivši gradonačelnik Miomir Mugoša, izdvojili 600.000 eura.

“Prolazom ne idem, jer me iskrena da budem, strah, jezivo je. Nedavno sam to uradila, bilo je nimalo prijatno iskustvo. Od tada više neću da idem prolazom, iako je sigurno bezbjednije i brže nego preko saobraćajnice”, kazala je “Vijestima” Tanja Bošković.

Izgradnju podzemnog prolaza kritikovali su mnogi, a kao glavni argument se navodi da je na pogrešnom mjestu.

“Mogli su ga napraviti na Bulevaru u blizini škole 'Maksim Gorki', makar da su mislili na bezbjednost djece, onda bih shvatio da su dali, koliko znam, poveliki iznos za izgradnju”, kazao je Vuk Milačić.

Bonus video: