Stiže toplotni udar, neće zaobići ni Crnu Goru

U srijedu će temperatura vazduha u Crnoj Gori ići do 28 stepeni, a od četvrtka će početi da prelazi 30 stepeni
67 pregleda 16 komentar(a)
Bazen, vrućina, Foto: Zoran Đurić
Bazen, vrućina, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.06.2016. 13:30h

Visoke ljetne temperature i toplotni udar pogodiće ove sedmice region, a neće zaobići ni Crnu Goru.

U srijedu će temperatura vazduha u Crnoj Gori ići do 28 stepeni, a od četvrtka će početi da prelazi 30 stepeni. U četvrtak će maksimalna temperatura prema Hidrometeorološkom zavodu iznositi 33 stepena, a slične temperature se očekuju za petak, vikend i početak naredne nedjelje.

Prema podacima meteorologa najviše temperature biće zabilježene u Srbiji, pa u BiH i Hrvatskoj. Za veći dio Srbije u četvrtak će važiti narandžasti meteoalarm, zbog ekstremno visokih temperatura, koje će do kraja nedjelje negdje dostići i 40 stepeni.

Hidrometeorološki zavod Srbije je objavio podatke za naredna tri dana i u prognozi za četvrtak se navodi da će svi dijelovi zemlje izuzev Bačke biti u "narandžastom". Kako se navodi, to znači da se ekstremno visoke temperature smatraju opasnim vremenskim pojavama.

Prema prognozi tamošnjeg zavoda za narednih pet dana, iz dana u dan će u zemlji biti toplije, a za samo tri dana će maksimalna temperatura u nekim dijelovima Srbije skočiti i za više od 15 stepeni.

I u BiH se, prema prognozi vremena, u četvrtak očekuje visoke temperature koje će biti između 32 i 35 stepeni. Slično vrijeme, uz neznatno niže temperature, očekuju se i u petak.

U Hrvatskoj, prema vremenskoj prognozi, biće vruće u odnosu na prethodni period. Tako će se živa u termometru popeti i do 34 stepena, a najveće temperature očekuju se u četvrtak i petak.

Bonus video: