Službenici ZIKS-a najavili protest: Tu smo dok nas ne budu čuli

Čelnici sindikalne organizacije ZIKS-a objasnili su da su se na protest odlučili jer su se proteklih godina dopisima obraćali nadležnima, koji su "ostali gluvi"
3 komentar(a)
Službenici ZIKS, protest, Foto: Boris Pejović
Službenici ZIKS, protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.06.2016. 07:23h

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija najavili su da će od danas svakodnevno protestovati ispred Ministartsva pravde, zbog loših uslova rada i penzione problematike.

Predsjednik Sindikata ZIKS-a Nenad Rakočević kazao je da će protest trajati do ispunjenja njihovih brojnih zahtjeva.

"Donošenje akta o minimumu procesa rada, donošenje uredbe, odnosno povećanje koeficijenata shodno uredbi kao što je to riješeno u policiji, rješavanje penzione problematike, rješavanje radno-pravnog statusa za sve zaposlene, donošenje potpisivanja kolektivnog ugovora kod poslodavca, poštovanje zakona od strane poslodavca kao i jedan veoma važan zahtjev poboljšanje bezbjednosti zaposlenih i pružanje zaštite zaposlenima od prijetnji i napada", nabrojao je Rakočevih neke od zahtjeva.

Član Izvršnog odbora Sindikata ZIKS-a i rukovodilac mirnog okupljanja Predrag Spasojević kazao je da su svi zahtjevi sindikalaca opravdani.

Čelnici sindikalne organizacije ZIKS-a objasnili su da su se na protest odlučili jer su se proteklih godina dopisima obraćali nadležnima, koji su "ostali gluvi".

"Ako su sebi mogli da obezbijede velike plate, privilegije za odlazak u penziju, e onda to moraju da obezbijede i za nas”, kazao je on.

Dodao je da se sada zaposlenima u ZIKS-u obračunavaju manje nego redovni radni sati.

Sindikalci su pomoć za rješavanje problema tražili od Evropske komisije i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Prvo okupljanje najavljeno je za danas u 15 sati i 30 minuta.

Bonus video: