Budva i dalje bez vode

Bečići i Sveti Stefan uspijevaju da se snabdijevaju vodom sa izvorišta Reževići
112 pregleda 0 komentar(a)
Budva
Budva
Ažurirano: 14.06.2016. 16:39h

Stanovnici Budve bez vode su od ponedjeljka u 20 časova zbog kvara na regionalnom vodovodu.

Sada je počelo punjene rezervoara i posle 18:00 časova očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja.

Kako "Vijesti" saznaju, iz budvanskog vodovoda već su izdali naređenje da se priprema izvorište Podgor kako bi uvijek bilo u pripravnosti zbog čestih iskakanja sa mreže regionalnog vodovoda.

Bečići i Sveti Stefan uspijevaju da se snabdijevaju vodom sa izvorišta Reževići.

U Budvi trenutno boravi oko 10.000 gostiju.

DOO “Vodovod i kanalizacija“ Budva“: U narednih nekoliko sati će doći do normalizacije

Iako je voda iz sistema regionalnog snabdijevanja puštena danas oko 10:00 sati, u budvanski vodovodni sistem stigla je tek oko 15:30 časova, saopšteno je iz Doo“Vodovod i kanalizacija“ Budva.

"Od ovog trenutka počelo je punjenje našeg sistema, što u narednih nekoliko sati, (uobičajeno vrijeme stabilizacije u sličnim situacijama), treba da dovede do normalizacije kod potrošača u jednom dijelu Budve. Dakle, u narednih nekoliko sati vodu će ponovo dobiti potrošači naselja: Bijeli do, Golubovina, Dubovica, Rozino, Lazi 1 i LAzi III. Stabilizacija u sistemu i punjenje rezervoara za preostale potrošače na potezu od zaobilaznice na ulazu u grad, Potkošljun, duž glavnog bulevara, naselja oko Osnovne škole i naselje Babin do treba očekivati oko 19:00 sati, a normalizaciju u sistemu nekoliko sati kasnije", navodi se u saopštenju.

JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“: Do kvara došlo na transformatoru 35/04 koji služi za dalje napajanje

Uslijed vremenskih nepogoda, na postrojenju Bolje Sestre je tokom jučerašnjeg dana došlo do izazivanja kvara na transformatoru 35/04 koji služi za dalje napajanje tehnoloških potrošača regionalnog vodovodnog sistema i, naravno, zbog te blokade nije bilo moguće pokrenuti ni pumpni agregat saopšteno je iz JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“

"Tehničke ekipe regionalnog vodovoda su nakon nekoliko sati otklonili blokadu i regionalni sistem je uspostavio redovan režim funkcionisanja jutros u 09:45. Želimo da iskoristimo i ovu priliku da skrenemo pažnju javnosti na značaj regionalnog vodovodnog sistema za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja. Međutim, ova situacija je još jedan put potvrdila značaj činjenice na koje naše JP uporno ukazuje, a to je da lokalni vodovodi nijesu izgradili potrebne infrastrukturne pretpostavke u cilju obezbjeđenja urednog vodosnabdijevanja krajnjih potrošača, a tu se prije svega misli na nedostatak rezervoarskih kapaciteta kojim bi se spriječila neravnomjerna isporuka vode. Stoga, potenciramo potrebu jedinstvenog i odgovornog posmatranja vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju koji u tehnološkom smislu funkcioniše kao jedna cijelina. Svako drugačije postupanje bilo kog subjekta koji pripada vodovodnom sektoru na Crnogorskom primorju, apsolutno nije održivo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: