Banka hrane: Porodica Đurović živi u nepodnošljivim uslovima, potrebna im je pomoć

Porodica živi od socijalne pomoći i Željkove lične invalidnine, pa ne mogu sebi da priušte bolje uslove života
87 pregleda 1 komentar(a)
Porodica Đurović, Foto: Banka hrane
Porodica Đurović, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 13.06.2016. 08:33h

Organizacija slijepih za Pljevlja i Žabljak i Banka hrane Crne Gore pokrenule su humanitarnu akciju za Željka Đurovića koji ima teško oštećen vid, iščašenje kuka i narušeno zdravlje.

"Đurović ima 47 godina, znatno su mu smanjene radne sposobnosti i bez zaposlenja je. Živi u staroj, trošnoj kući sa suprugom i dvoje djece. Dio kuće koji pripada Đurovićima je sagrađen od iverice i lima, gdje im je život nepodnošljiv. Dvije male sobe i dotrajala kupatilo čine njihov životni prostor. Plaše se da će neki djelovi kuće sami da se uruše. Tjeskoba i vlaga, a preko ljetnjih mjeseci ekstremna vrućina, njihov život čine nepodnošljivim. Visina soba je 195 sm, kućica je pokrivena limom, pa kad dođe ljeto oni žive u paklu. Nema spavanja po čitavu noć. Stariji sin Blagoš bi najviše volio da pruži svoj ležaj, da imaju gdje da mu dođu drugari i da ima gdje na miru da uči. Mlađi Pavle tek treba da pođe u školu na jesen", saopšteno je iz Banke hrane.

Porodica živi od socijalne pomoći i Željkove lične invalidnine, pa ne mogu sebi da priušte bolje uslove života.

"Nadležni iz Centra Za Socijalni Rad i Opštine Pljevlja su konstatovali da ovaj objekat nije za stanovanjei da zbog zbog dotrajalosti objekta renoviranje nije prihvatljivo. Ovo je razlog zbog čega je nekoliko puta propao pokušaj da se ovoj porodici pomogne. Željko više od decenije pokušava da nađe razumijevanje i pomoć kod nadležnih organa, međutim nije bilo dovoljno sredstava i volje da se pomogne ovoj porodici", navodi se u saopštenju Banke hrane.

Porodica Đurović se ipak nada da bi se njihov život mogao poboljšati i promijeniti na bolje.

"Supruga Zora strahuje za zdravlje i dobrobit svojih sinova. Rješenje stambenog pitanja je krucijalno značajno za ovu porodicu. Molimo predsjednika opštine Pljevlja, Centar za socijalni rad, Ministarstvo rada i socijalnog staranja kao i privrednike Pljevalja da se uključe u rješavanje ovog životnog problema porodice Đurović. Svi koji mogu i žele pomoći uplatom novca mogu to uraditi na ŽR broj 510280496829002859 kod CKB. na ime Zeljko Đurović Humanost i dobra djela postoje i u teškim vremenima i svakako treba pokušati naći rešenje za bolju budućnost porodice Đurović", kazali su iz Banke hrane.

Za kontakt porodice Đurović możete se obratiti Organizacija Slijepih Za Pljevlja i Žabljak Ul. Pavla Bulatovića bb Sportska Dvorana Ada

Kontakt telefon – 052-321-817

Mob-tel – 067-301-902

Email adresa – orgaspv@gmail.com

Bonus video: