Tradicionalno u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ predstavljeni prvonagrađeni učenici

Samo na državnom takmičenju u Podgorici učenici nikšićke Muzičke škole osvojili su 14 zlatnih, 12 srebrnih i deset bronzanih lira, kao i jednu pohvalu, dok su se sa 21. međunarodnog takmičenja vratili sa 24 prve, 33 druge i sedam trećih nagrada
123 pregleda 2 komentar(a)
Muzička škola „Dara Čokorilo“, Foto: Svetlana Mandić
Muzička škola „Dara Čokorilo“, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.06.2016. 08:12h

Tradicionalno u koncertnoj sali Muzičke škole „Dara Čokorilo“ u Nikšiću održan je koncert pod nazivom „Najuspješniji svom gradu“, na kome su se publici predstavili prvonagrađeni učenici pomenute škole.

Prije koncerta direktorica Vjera Vuković uručila je knjige učenicima i njihovim mentorima koji su na državnim i međunarodnim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Tradicionalno podijum je bio mali da primi sve nagrađene. Čast da otvori predstavljanje najuspješnijih imao je Vasilije Toljić, dobitnik diplome „Luča“.

„Čast mi je što sam bio učenik ove škole i zahvaljujem na znanju koje mi je pruženo, jer ovakvo znanje ne bih mogao da steknem nigdje drugo. To znanje mi je otkrilo nove dubine muzike i poboljšalo moju ljubav prema njoj“, kazao je Toljić.

Zatim je uslijedilo predstavljanje najuspješnijih učenika i njihovih mentora, a direktorica je, na njeno i zadovoljstvo kolektiva škole, imala „pune ruke posla“.

„Između dva završna koncerta učenici Muzičke škole učestvovali su na 43.Festivalu mladih muzičara Crne Gore i na 21. međunarodnom takmičenju i osvojili ukupno 101 nagradu“, ne bez ponosa istakla je Vuković.

Samo na državnom takmičenju u Podgorici učenici nikšićke Muzičke škole osvojili su 14 zlatnih, 12 srebrnih i deset bronzanih lira, kao i jednu pohvalu, dok su se sa 21. međunarodnog takmičenja vratili sa 24 prve, 33 druge i sedam trećih nagrada.

„Uspjesi škole, o kojima svjedoče osvojene nagrade, diplome i priznanja sa državnih i međunarodnih takmičenja, mnoštvo koncerata, muzičke radionice, radionice u organizaciji učeničkog parlamenta, kvalitetna nastava, vannastavne aktivnosti, čine ovu školu institucijom od posebnog značaja za muzičko obrazovanje naših učenika“, kazala je Vuković.

Među izuzetnim pedagozima i mentorima, kako je kazala Vuković, izdvojila se profesorica harmonike Vesna Šarac čiji učenici su ove godine osvojili 16 nagrada – deset prvih i šest drugih.

„Postignuti uspjeh učenika i njihovih mentora zaslužuje poštovanje i podršku ne samo rukovodećeg tima škole, već grada i države koje s ponosom predstavljamo na svim međunarodnim takmičenjima“, kazala je direktorica škole koja je decenijama rasadnik muzičkih talenata Crne Gore.

Završni koncert bio je prilika da Vuković uruči zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su im pomogli – Fondaciji „Ćano Koprivica“ i Čedomiru i Miru Raduloviću.

Bonus video: