Pješačenje sa ambasadorima: Diplomate oduševljene prirodnom ljepotom Žabljaka

"Znam da je ovaj prostor pod zaštitom UNESCO i obavezno se mora očuvati jer je Nacionalni park “Durmitor” jedan od najljepših u Evropi. Informisani smo šta se radi na zaštiti ovog lijepog prostora i to nas čini zadovoljnim", kazala je ambasadorka Njemačke
4 komentar(a)
ambasadori Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
ambasadori Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.06.2016. 14:05h

Grupa ambasadora akreditovanih u Crnoj Gori, zajedno sa predstavnicima UNDP, rukovodstvom JP NP CG, predstavnicima lokalne samouprave Žabljaka direktorom NP “Durmitor” proveli su lijep dan u šetnji edukativnom stazom oko Crnog jezera, obilasku Centra za posjetioce i Priorodnjačke zbirke NP “Durmitor I tom prilikom se upoznali sa prirodnim vrijednostima Durmitora.

Sve to u okviru promotivnog događaja “Pješačenje sa ambasadorima” koji je organizovalo Ja vno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore.

Neki od njih su u više navrata posjećivali ovaj prostor a nekima je ovo bilo prvi put. Svi su ipak bili impresionirani.

"Znam da je ovaj prostor pod zaštitom UNESCO i obavezno se mora očuvati jer je Nacionalni park “Durmitor” jedan od najljepših u Evropi. Informisani smo šta se radi na zaštiti ovog lijepog prostora i to nas čini zadovoljnim", kazala je ambasadorka Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker a na naše pitanje da li je zaštićen kratko je odgovorila “Ovaj jeste”.

Ambasador Austrije Johan Froulih posjetilac je Žabljaka i ljeti i zimi i, kako kaže, svaki put je impresioniran.

"Ova priroda mi se mnogo sviđa, a primijetio sam da su impresionirane i kolege kojima je ovo prva posjeta ovom kraju. Ipak posjete ambasadora nijesu dovoljna promocija. Mora se puno na tome raditi jer ima mnogo ljudi koji ne znaju za ljepote Crne Gore i Durmitora", kazao je Johan Froulih.

Učesnike promotivnog dešavanja u NP “Durmitor” pozdravila je i direktorica JP NP CG Azra Vuković a direktor NP “Durmitor” Tomo Pajović kaže da je posjeta ambasdora veoma značajna za promociju ovog prostora.

"Upoznali smo ih šta se sve preduzima na zaštiti i valorizaciji prostora kojim gazdujemo i na planu unapređenja ponude NP “Durmitor”, kazao je Pajović.

Bonus video: