OŠ "Braća Labudović" iz Nikšića proslavila 45 godina postojanja

"Slava i značaj ove škole nijesu izgovorene riječi hvale i godine njenog postojanja, već generacije intelektualaca koje su se školovale u njoj i pokazale drugima šta znaju i koliko mogu i umiju. Iz njenih klupa stasali su mnogi uvaženi intelektualci, doktori, sportisti, javni i kulturni radnici”
364 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2016. 16:45h

Osnovna škola "Braća Labudović" iz Nikšića, u prisustvu brojnih zvanica i uz bogat kulturno–umjetnički program proslavila je 45 godina postojanja i uspješnog rada.

Pomoćnica direktora škole mr Vesna Krivokapić, kazala je da je ta vaspitno–obrazovna ustanova za 45 godina postojanja dala ogroman doprinos u vršenju svoje prosvjetne i kulturne misije, ne samo u lokalnoj zajednici, nego u gradu i čitavoj Crnoj Gori.

"Slava i značaj ove škole nijesu izgovorene riječi hvale i godine njenog postojanja, već generacije intelektualaca koje su se školovale u njoj i pokazale drugima šta znaju i koliko mogu i umiju. Iz njenih klupa stasali su mnogi uvaženi intelektualci, doktori, sportisti, javni i kulturni radnici”, kazala je Krivokapić.

Podsjetila je da učenici škole, zahvaljujući predanom radu nastavnika, redovno postižu značajne rezultate na opštinskim i državnim takmičenjima i na Olimpijadi znanja.

"Članovi našeg kolektiva uvijek su spremni na nove izazove i sa entuzijazmom i optimizmom prihvatamo sve promjene i reforme u oblasti obrazovanja, u cilju izgradnje nove škole po mjeri djeteta", kazao je Glomazić.

Zahvalio se svima koji su im pomogli da uspješno obrazuju generacije, a to su Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo, Ispitni centar, lokalna zajednica, nevladin sektor i roditelji.

"Jedino na taj način, objedinjeni kao tim možemo postići zajednički cilj, a to je obrazovanje novih generacija za uspješan i kvalitetan život u budućnosti, koja će biti veoma zahtjevna”, kazala je pomoćnica direktora škole.

Radovan Popović, direktor Zavoda za školstvo, kazao je da je škola “Braća Labudović” bila prepoznatljiva kako na lokalnom nivou tako i šire, pa je zbog toga i odabrana da se u njoj od 2004. organizuju reformska rješenja.

"Mi smo u ovoj školi uvijek imali pouzdanog saradnika i partnera zato ne čude dobra postignuća i u nastavnom i vannastavnom procesu”, kazao je Popović.

Potpredsjednik Opštine Nikšić Dragan Perović je kazao da je pomenuta škola dala brojna imena koja su ostavila trag u svim oblastima života i rada.

"Smjenjivale su se generacija a škola ‘Braća Ladudović’ je ostala i opstala i danas njeguje i razvija osnovni postulat obrazovnih vrijednosti- imati zadovoljne i uspješne učenike spremne da odgovore izazovima savremenog društva. Uz podsticanje njihove kreativnosti i želje za sticanjem novih znanja to ovoj školi polazi za rukom, jer već godinama iz nje izlaze generacije odgovornih mladih ljudi”, kazao je Perović.

Galerija

Bonus video: