Škola jedrenja za najbolje učenike OŠ Drago Milović

Inače, Jahting klub Porto Montenegro ima odličnu saradnju sa JK „Delfin“, te je kurs jedrenja za najbolje tivatske polumaturante, samo jedan u nizu zajedničkih projekata kada je afirmacija jedrenja u lokalnoj zajednici u pitanju
0 komentar(a)
Škola Jedrenja, Foto: Porto Montenegro
Škola Jedrenja, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 10.06.2016. 11:55h

Kompanija „Adriatic Marinas- Porto Montenegro“ darivala je danas najboljim učenicima, nosiocima diplome „Luča“ iz Osnovne škole „Drago Milović“ u Tivtu, jednodnevni kurs jedrenja.

Ukupno 22 učenika imala su priliku da se upoznaju sa teoretskim i praktičnim znanjima o jedrenju pod mentorstvom jedriličara Jahting kluba Porto Montenegro (PMYC) i Jedriličarskog kluba „Delfin“ iz Tivta.

„Kao predstavnici jednih od glavnih investitora u ovom gradu, osim što podržavamo lokalne obrazovne institucije kroz donacije, renoviranje kabineta ili kupovinu opreme za izvođenje nastave, mi želimo da aktivno učestvujemo i u neformalnom obrazovanju učenika. Ovaj jednodnevni kurs jedrenja je svojevrsna nagrada najuspješnijim, i “vjetar u jedra” u njihovom ličnom razvoju.“- istakla je PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata.

Inače, Jahting klub Porto Montenegro ima odličnu saradnju sa JK „Delfin“, te je kurs jedrenja za najbolje tivatske polumaturante, samo jedan u nizu zajedničkih projekata kada je afirmacija jedrenja u lokalnoj zajednici u pitanju.

Nakon jednodnevnog kursa jedrenja, učenici su posjetili Zbirku pomorskog nasljeđa i podmornicu „Heroj“ P-821, tako da im je cjelodnevni boravak u Porto Montenegru bio u vezi sa istraživanjem nautičkih aktivnosti, ali i bogate nautičke prošlosti Tivta i Boke.

Bonus video: