Prvi probali ,,Air Serbia" džambo koji će letjeti za SAD

Osam godina star avion za dugolinijski saobraćaj, u međuvremenu je u servisnom centru „Etihada“ u Dubaiju, remontovan i posebno prilagođen potrebama „Air Serbie“ koja će od 23.juna početi da ga koristi na redovnoj liniji za Njujork, prvi put nakon rata u bivšoj SFRJ
89 pregleda 0 komentar(a)
avion "Air Serbia", Foto: Exyuaviation.com
avion "Air Serbia", Foto: Exyuaviation.com
Ažurirano: 10.06.2016. 07:24h

Putnici iz Crne Gore imali su jutros prvi u regionu bivše Jugoslavije, priliku da isprobaju novi i najveći avion u floti kompanije „Air Serbia“ – širokotrupni „airbus A-330“ koji će za nekoliko dana inače, početi da leti na redovnoj liniji Beograd-Njujork-Beograd preko Atlantskog okeana.

Bio je to prvi komercijalni let ovog velikog aviona kapaciteta 254 putnika, a koji je nedavno uvršten u flout „Air Serbie“, sa osnovnom misijom da prvi put nakon skoro 25 godina, poveže region bivše Jugoslavije sa SAD redovnom linijom.

„Airbus A-330“ koji je u međuvremenu dobio i srpsku registraciju YU-ARA, kompanija „Air Serbia“je preko svog djelimičnog vlasnika, kompanije „Etihad“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, uzela u višegodišnji zakup od indisjskog prevoznika „Jet Airways“.

Osam godina star avion za dugolinijski saobraćaj, u međuvremenu je u servisnom centru „Etihada“ u Dubaiju, remontovan i posebno prilagođen potrebama „Air Serbie“ koja će od 23.juna početi da ga koristi na redovnoj liniji za Njujork, prvi put nakon rata u bivšoj SFRJ.

U međuvremenu je veliki A-330 radi familijarizacije posade i upoznavanja putnika iz regiona sa tim premijum vazduhoplovom u floti beogradske aviokompanije, upućen na niz kratkih letova u zemlje regiona, a za koje se karte prodaju po posebno sniženim, promotivnim cijenama.

Tako je jutros on imao svoju komercijalnu premijeru na letu Beograd-Podgorica-Beograd na kome je u oba pravca prevezao ukupno stotinjak putnika, vidno iznenađenih što ih je umjesto uobičajenog malog turboelisnog aviona tipa ATR-72, na toj kratkoj liniji vozio udobni veliki širokotrupni interkontinetalni džambo. Narednih dana sa ovim avionom biće u prilici da se upoznaju i putnici na linijama iz Beograda za Zagreb, odnosno Banja Luku.

Bonus video: