Nikšić: Učenicima OŠ "Olga Golović" dodijeljene "luče"

„Ovim priznanjem, koje je san svakoga učenika, pokazali ste da možete mnogo. Krenuli ste putem uspjeha zato budite uporni i istrajni u ostvarenju vašeg sna. Na okolnosti ne možete uvijek uticati, ali možete izabrati svoj cilj“, kazala je direktorica škole Slobodanka Žižić
391 pregleda 3 komentar(a)
OŠ Olga Golović, Foto: Svetlana Mandić
OŠ Olga Golović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.06.2016. 08:43h

„Vaš uspjeh je najljepši poklon koji ste zajednički mogli da nam podarite. Budite i dalje učenici uspjeha“, poručila je Slobodanka Žižić, direktorica Osnovne škole „Olga Golović“ iz Nikšića, uručujući diplome „Luča“ učenicima te škole. Od 96 polumaturanata njih 37 je deveti razred završilo sa odličnim uspjehom, dok je 16 učenika tokom osnovne škole znalo samo za petice – Jakša Draganić, Marko Erbez, Filip Žugić, Danica Knežević, Lara Radulović, Mateja Vujović, Ivan Gezović, Petar Drašković, Milutin Kankaraš, Milena Martinović, Ivan Pejović, Luka Rakočević, Isidora Pendo, Marko Popović, Jagoš Spasojević i Simo Radović. Oni su pored diplome dobili i knjige, a knjigama su nagrađeni i polumaturanti koji su ostvarili izuzetne rezultate na državnim takmičenjima i brojnim konkursima, kao i na eksternoj provjeri znanja – Milutin Kankaraš Jakša Draganić, Milena Martinović i Andrea Glomazić.

„Ovim priznanjem, koje je san svakoga učenika, pokazali ste da možete mnogo. Krenuli ste putem uspjeha zato budite uporni i istrajni u ostvarenju vašeg sna. Na okolnosti ne možete uvijek uticati, ali možete izabrati svoj cilj“, kazala je direktorica škole.

Poručila im je da ne brinu previše o onome što ne mogu, već da rade ono što mogu i onako kako mogu, koristeći darovitost koju posjedu.

„Čuvajte se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja – onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije nego shvati, odluči prije nego provjeri, kudi prije nego se u nešto uvjeri. Čestitam vašim roditeljima, učiteljima i nastavnicima koji su pomogli da se ovo značajno priznanje nađe u pravim rukama. Vaš uspjeh je najljepši poklon koji ste zajednički mogli da nam podarite. Budite i dalje učenici uspjeha“, poručila je Žižić.

Bonus video: