Uzeli im još 20.000 eura dok čekaju protest

Opština Budva prinudno je isplatila 20.000 eura odbornicima iz prethodnog saziva lokalnog parlamenta, na ime neisplaćene kamate za naknade za rad u skupštinskim odborima u periodu od 2009. do 2012. godine
0 komentar(a)
Budva, Sveti Stefan
Budva, Sveti Stefan
Ažurirano: 10.06.2016. 05:41h

Opština Budva juče je prinudno isplatila 20.000 eura odbornicima iz prethodnog saziva lokalnog parlamenta, na ime neisplaćene kamate za naknade za rad u skupštinskim odborima u periodu od 2009. do 2012. godine.

Tužbu je potpisao tadašnji šef parlamenta Krsto Ljubanović, ispred gotovo kompletnog odborničkog saziva.

Od tužbe je jedini odustao aktuelni predsjednik Opštine Srđa Popović, koji je u tom periodu sjedio u odborničkim klupama DPS-a.

Odborici su na kraju mandata 2012. godine najprije tužili Opštinu za neisplaćivanje naknada za skupštinske odbore tokom četvorogodišnjeg mandata i taj spor su dobili.

Uslijedila je potom i tužba za isplatu kamata.

Najnovija blokada opštinskog računa dešava se dan uoči velikog protesta radnika zaposlenih u lokalnoj administraciji, javnim preduzećima, ustanovama i službama, zbog četiri neisplaćene zarade.

Opština Budva je u teškoj finansijskoj situciji i u posljednjih pola godina suočava se sa konstatnim blokadama računa povjerioca, koji se utrkuju ko će prije naplatiti dugovanja od kojih su neka stara i više decenija. Gradonačelnik Popović je na posljednjem skupštinskom zasjedanju kazao da je za proteklih 10 mjeseci sa opštinskog računa skinuto šest miliona eura.

Ublažavanje finansijske krize u Budvi donekle se očekuje sljedećih mjeseci od naplate poreza na nepokretnost i taksa na osnovu izdavanja privremenih objekta i zakupa opštinskog zemljišta.

Bonus video: