Koncert najmlađih članova MŠ "Dara Čokorilo"

Počeli su, onako kako to njihovim godinama i priliči, pjesmama Dragana Radulovića, kao i njihovih profesorica Dragane Glomazić i Tamare Tomanović, a onda pokazali da veoma dobro „plivaju“ i u popularnoj muzici. Publika je uživala u kompozicijama Zdravka Čolića, Miladina Šobića, Viktorije...
109 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2016. 08:05h

Koncertna dvorana Muzičke škole „Dara Čokorilo“ u Nikšiću bila je mala da primi sve one koji su željeli da čuju i aplauzom nagrade hor najmlađih učenika ove škole pod dirigentskom palicom profesorice Milene Popović. Koncert je organizovala pomenuta škola u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Počeli su, onako kako to njihovim godinama i priliči, pjesmama Dragana Radulovića, kao i njihovih profesorica Dragane Glomazić i Tamare Tomanović, a onda pokazali da veoma dobro „plivaju“ i u popularnoj muzici. Publika je uživala u kompozicijama Zdravka Čolića, Miladina Šobića, Viktorije...

„Hor postoji godinu i po dana. Počeli smo sa 30, a sada brojimo 49 članova. Rad ima svoju težinu, ali ima mnogo veću ljepotu i ljubav prema djeci. Nekako me oni motivišu da ovaj posao obavljam na najbolji mogući način jer volim ja njih, vole oni mene, volimo zajedno to što radimo i to je ključ uspjeha“, kazala je Popović.

A da i sugrađani vole rad hora pokazali su aplauzima na kojima bi im pozividjele i veće muzičke zvijezde. Jer, maleni članovi hora, makar za njihove najbliže, i jesu zvijezde.

„Trudimo se da ispoštujemo sve žanrove, da program bude interesantan za sve uzraste i profile, tako da šaroliko pjevamo – od dječjih pjesama do popularnih kompozicija koje smo nekada slušali i koje se danas i dalje slušaju“, kazala je Popović.

Upravo tim šarolikim žanrovima ona se trudi da njenoj malenoj četi, uzrasta od šest do devet godina, pomogne u građenju kvalitetnog muzičkog ukusa.

„U muzičkoj školi se puno bavimo formiranjem estetskog odnosa prema muzici, kada su djeca u pitanju. Obzirom da se u medijima i stvarima koje su njima dostupne poprilično plasiraju neke loše stvari, trudim se da održim taj neki duh za koji smatram da je kvalitetan i koji nema vremensku granicu“, kazala je profesorica solfeđa i teorije muzike.

Direktorica škole Vjera Vuković nije krila uzbuđenje što se hor uspješno predstavio pred brojnom publikom. Pohvalila je rad ambiciozne i posvećene profesorice, kao i mališana koji su imali želje i znanja da priču koja je počela prije godinu i po nastave i uspješno je oblikuju.

Kao gosti, u domaćem zdanju, nastupili su članovi orkestra harmonike iz škole „Dara Čokorilo“, predvođeni dirigentom Vesnom Šarac.

Popović, koja se zahvalila svima koji su im pomogli da koncert bude uspješno organizovan, kazala je da je veče posvećeno njihovoj učenici, koja je nedavno tragično stradala, Mariji Kotri.

„Ne dozvoli da svijet promijeni tvoj osmijeh, neka tvoj osmijeh promijeni svijet“, poručila je Popović.

A članovi najmlađeg hora Muzičke škole u Nikšiću, koja ima još dva - jedan koji čine učenici uzrasta od 10 do 14 godina i drugi, sastavljen od srednjoškolaca, uspjeli su da, makar na jedno veče, osmijehom promijene svijet.

Galerija

Bonus video: