Bošković: Vrata Ministarstva će biti uvijek otvorena za konstruktivne ideje srednjoškolaca

Ministarstvo je za najaktivnije parlamente obezbijedilo vrijedne nagrade – za prvo mjesto računar, za drugo projektor i platna, a za treće mjesto multifunkcionalne uređaje
1 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.06.2016. 15:19h

Ministar prosvjete Predrag Bošković uručio je danas priznanja predstavnicima učeničkih parlamenata koji su pobijedili na Takmičenju za najaktivniji učenički parlament.

Na Takmičenje, koje su organizovali Ministarstvo prosvjete i Unija srednjoškolaca Crne Gore, prijavilo se 27 škola, koje su od septembra 2015. do maja ove godine realizovale brojne aktivnosti.

„Na ovom takmičenju najbolji su bili učenički parlamenti: Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić, sa 108 bodova – prvo mjesto, Srednja mješovita škola „Bratstvo-jedinstvo“ Ulcinj, sa 93 boda – drugo mjesto, SMŠ „17. septembar“ Žabljak, sa 91 bodom – treće mjesto i Srednja stručna škola Cetinje, sa 91 bodom – treće mjesto“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministarstvo je za najaktivnije parlamente obezbijedilo vrijedne nagrade – za prvo mjesto računar, za drugo projektor i platna, a za treće mjesto multifunkcionalne uređaje.

„Bošković je čestitao pobjednicima i rekao da su vannastavne aktivnosti i mobilnost učenika i studenata od velike važnosti za podizanje kvaliteta učeničkog i studentskog standarda, kao i da organizacija srednjoškolaca mora biti na značajnom nivou“, saopšteno je iz Ministarstva.

On je rekao da je, u saradnji sa Unijom srednjoškolaca, u prethodnoj godini bilo više aktivnosti, među kojima je i Takmičenje za najbolji učenički parlament, i najavio da će se sa tim aktivnostima nastaviti i ubuduće.

Bošković je poručio da će vrata Ministarstva biti uvijek otvorena za konstruktivne ideje srednjoškolaca.

Predsjednik Unije srednjoškolaca Jovan Bojović zahvalio je srednjoškolcima na učešću u Takmičenju i čestitao pobjednicima, navodeći da je Unija, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i školama, pokrenula osnivanje i osnaživanje učeničkih parlamenata koji su u oko 200 aktivnosti u prethodnoj godini doprinijeli sveukupnoj koristi društva.

Cilj takmičenja je, kako je saopšteno, doprinos aktivizmu srednjoškolaca, kao i da pokaže koliko su oni važna karika u društvu.

Bonus video: