Konkurs o nikšićkim lipama produžen do 1. jula

Iz Ozona apeluje na autore da u prvi plan stave lični pečat, odnosno da kroz radove daju svoje viđenje važnosti nikšićkih lipa za taj grad, jer će se to najviše cijeniti prilikom odlučivanja o pobjednicima Konkursa
3 komentar(a)
Lipe Nikšić, Foto: OZON
Lipe Nikšić, Foto: OZON
Ažurirano: 09.06.2016. 08:40h

Ekološki pokret Ozon produžio je konkurs na temu "Nikšićke lipe, simboli našeg grada", pa će svi radovi koji budu pristigli do 1. jula na info@ozon.org.me ući u konkurenciju za nagradni fond, saopšteno je iz te organizacije.

"Imajući u vidu da su o nikšićkim lipama pisali i pjevali neki od najznačajnijih Nikšićana, da je njihov miris dosezao mnogo dalje od teritorije našeg grada, da se praktično osjećao sa mnogobrojnih slika i fotografija koje su krasile, naša ideja je da i sadašnjim generacijama pružimo priliku da nastave tu gdje su zauvijek ostavljene tri tačke, pošto smo sigurni da dok je građana biće i lipa u Nikšiću", navode iz Ozona.

Iz te organizacije, kako je saopšteno, konkursom žele i da utiču da ekološki građanski aktivizam, kao još jedna vrijednost i tradicija Nikšića i njegovih građana bude očuvana i unaprijeđena.

"Pozivamo zainteresovane sugrađane da radove u pisanoj formi koncipiraju na način da budu u formi stava ili bloga (do 3.500 karaktera bez razmaka), a da video zapisi, budu u formi priloga ili kratkog dokumentarnog filma sa ličnim pečatom autora, trajanja do 5 minuta, kako bismo mogli najbolje radove adekvatno predstaviti i promovisati", saopšteno je iz Ozona.

Za autore dva najbolja rada u pisanoj i video formi obezbijeđene su i novčane nagrade u visini od po 100 eura.

Iz Ozona apeluje na autore da u prvi plan stave lični pečat, odnosno da kroz radove daju svoje viđenje važnosti nikšićkih lipa za taj grad, jer će se to najviše cijeniti prilikom odlučivanja o pobjednicima Konkursa.

Bonus video: