DMEN okončao projekat "Eko turistička valorizacija Plužina i regionalnog parka Piva"

Kako je kazao Miodrag Karadžić, predsjednik DMEN-a, tokom projekta organizovali su predavanje za učenike O.Š. „Bajo Pivljanin“ iz Donjih Brezana, uradili kartu sa planinarskim i biciklističkim stazama planinskog masiva Bioč-Maglić-Volujak i postavili pomenutu informativnu tablu
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2016. 19:11h

Postavljanjem info table na putu koji vodi ka pivskom selu Stabna Društvo mladih ekologa Nikšića (DMEN) je okončalo četvoromjesečni projekat „Eko turistička valorizacija Plužina i regionalnog parka Piva“.

Kako je kazao Miodrag Karadžić, predsjednik DMEN-a, tokom projekta organizovali su predavanje za učenike O.Š. „Bajo Pivljanin“ iz Donjih Brezana, uradili kartu sa planinarskim i biciklističkim stazama planinskog masiva Bioč-Maglić-Volujak i postavili pomenutu informativnu tablu.

„Izrada karte je zahtijevala dosta posla jer je riječ o kompleksnom zadatku pošto smo morali ucrtati staze koje do sada nijesu markirane, ali koje su prohodne i zanimljive za posjetioce. Po prvi put je iz štampe izašlo 100 ovakvih karata koje smo dijeili znatiželjnim turistima“, kazao je Karadžić.

Info tabla je postavljenja u saradnji sa predstavnicima Reginalnog parka „Piva“, a projekat je finansijaki podržan na prošlogodišnjem konkursu SO Plužine za sufinansiranje projekata nevladinim organizacijama.

Galerija

Bonus video: