Opštini Kolašin donirano preko 100 sadnica različitih vrsta drveća

Nekoliko puta do sada uništavane su sadnice pored šetališta i to je bio povod oštrih reagovanja lokalnih ekologa, ali i turista
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2016. 13:28h

Povodom osmog juna - Svjetskog dana zaštite planinske prirode i dvije i po decenije od osnivanja firme podgorički rasadnik “Ekoplant”, donirao je kolašinskoj opštini preko 100 sadnica različitih vrsta drveća. Te sadnice su danas, uz pomoć mališana iz vrtića “Sestre Radović” i predstavnika lokalne uprave, zasađene ne šetalištu pored Tare.

“Iskorišten je prostor između biciklističke i pješačke staze na šetalištu. Zahvaljujući donaciji podgoričkog rasadnika “Ekoplant” sada je taj dio oplemenjen i mnogo ljepši. Nadamo se da će sugrađani razumijeti vrijednost drveća i da ćemo ga zajedno čuvati i njegovati", kazao je sekretar za finansije Goran Rakočević.

Nekoliko puta do sada uništavane su sadnice pored šetališta i to je bio povod oštrih reagovanja lokalnih ekologa, ali i turista.

Rasadnik „Ekoplant” osnovan je 1991. godine i uspješno se bavi, kako rasadničkom proizvodnjom sadnica voća i ukrasnog bilja, tako i projektovanjem i inženjeringom u hortikulturi.

Galerija

Bonus video: