Ljetnji džip reli 1. jula: Polazak iz Nikšića, u Rožajama uživanje u pogledu na Crnu Goru i Srbiju

Očekuje se učešće posada iz Crne Gore, zemalja regiona, ali i iz Rusije, Izreala, zapadnoevropskih država
124 pregleda 0 komentar(a)
Montenegro trophy, Foto: Svetlana Mandić
Montenegro trophy, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.06.2016. 11:56h

Ljetnji džip reli, 17. po redu, koji organizuje „Montenegro trophy“, održaće se od 1. do 3. jula, a ljubitelji avanturizma Crne Gore, zemalja regiona, ali i šire, voziće kroz prelijepe šumske komplekse Crne Gore, trasom dugom oko 300 kilometara.

Prema riječima Luke Maksimović iako 17 godina izgleda mnogo, ipak nije bilo lako organizovati jednu tako ozbiljnu manifestaciju i truditi se da ona iz godine u godinu bude sve bolje i raznovrsnija.

Goran Barović je podsjetio da im je namjera svih ovih godina bila da učesnicima relija otkriju prelijepe predjele crnogorskog sjevera kroz koje do sada sigurno nijesu prolazili, mada se, kako je kazao, nekoliko puta desilo da se malo „provozaju“ i predjelima Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Prvog dana relija, karavan terenaca koji kreće iz Nikšića, ide preko Krnova, Štirnog dola, Lole, Semolja, Sinjajevine, do Lipova, Peštera i Rožaja. Prema riječima Barovića džipadžije će prije dolaska u Rožaje sa vidikovca Lađevac moći da vide značajan dio Crne Gore i Srbije, kao i da uživaju u ljepotama rožajskih sela koja se graniče sa Srbijom i Kosovom.

“Prvog dana prelazimo oko 200 kilometara, a oko 80 odsto trase su makademski putevi”, kazao je Barović na konferenciji za novinare.

Drugog dana učesnici relija preći će oko stotinu kilometara, uglavnom makadamskog puta, i imaće priliku da uživaju u ljepotama Hajle, jedne od najljepših crnogorskih planina, kao i Vrela Ibra, koji se smatra jednim od najljepših kutaka na sjeveru Crne Gore.

Prenoćište za obje noći obezbijeđeno je u Rožajama.

Po staroj dobroj praksi trećeg dana je poligonska vožnja, tzv. ispit spretnosti na specijalno pripremljenom poligonu u okolini Rožaja, gdje će svi vozači pokazati svoje umijeće. Za generalni plasman boduju se orjentaciona i poligonska vožnja, a pobjednik će biti proglašen trećeg dana relija.

Željko Labudović je kazao da će u karavanu sva tri dana biti automehaničarska i ljekarska ekipa, kao i pratnja policije. Zahvalio se ljudima iz Rožaja, na čelu sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem, ovogodišnjim domaćinom relija, koji su im pomogli oko organizovanja trase.

“Nadam se da smo, na korak od punoljetstva, opradali naše postojanje i da je ostalo dovoljno neistraženih trasa po Crnoj Gori koje možemo proći u narednim relijima. Ovogodišnja kotizacija neće biti veća od prošlogodišnje koja je iznosila 120 eura, a ako bude sponzora možda bude i niža”, kazao je Labudović.

Očekuje se učešće posada iz Crne Gore, zemalja regiona, ali i iz Rusije, Izreala, zapadnoevropskih država.

Bonus video: