Veliko spremanje plaža: "Besplatno održavamo dvorište" Brkoviću i Savirisu

Na jučerašnjoj sjednici SO Herceg Novi predsjednik lokalnog parlamenta Andrija Radman kazao da od novembra „ratuje“ sa Morskim dobrom zahtjevajući da to preduzeće do 15. maja zaključi ugovore sa zakupcima plaža, što bi omogućilo njihovo bolje održavanje. Bez uspjeha
2 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2016. 09:48h

Radnici hercegnovskog preduzeća „Čistoća“ očistili su proteklih dana ostrvo Lastavica i tvrđavu Mamula i uredili plaže na dijelu rivijere od Kumbora do Kamenara. Akciju je podržala i nevladina organizacija “Plavi Crne Gore”.

Na ostrvu Lastavica očišćen je prilazni put i unutarašnjost tvrđave Mamula, uklonjen otpad i pokošene zarasle površine, saopšteno je iz lokalne uprave. Prikupljeni otpad odvezen je brodom u luku Zelenika, odakle je transportovan na deponiju.

Radovima na rivijeri plaže su pripremljene za nasipanje, koje je predviđeno odlukom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i najavljeno za period od danas do 15. juna. Očišćene su i nezakupljene plaže u Igalu i Herceg Novom, a za njihovo održavanje zadužena je Čistoća.

Planirano je da se čišćenje nezakupljenih plaža organizuje tokom juna, jula i avgusta, a u svim mjesnim zajednicama na rivijeri angažovan je radnik za održavanje čistoće na plažama.

Podsjećamo da je na jučerašnjoj sjednici SO Herceg Novi predsjednik lokalnog parlamenta Andrija Radman kazao da od novembra „ratuje“ sa Morskim dobrom zahtjevajući da to preduzeće do 15. maja zaključi ugovore sa zakupcima plaža, što bi omogućilo njihovo bolje održavanje. Bez uspjeha.

Nezavisni odbornik Obrad Gojković Gojković konstatuje da “mi čistimo tuđa dvorišta”, kritikujući što će Čistoća i ove godine održavati ostrvo Lastavica i tvrđavu Mamula čiji je zakupac kompanija Oraskom Develpment Holding.

Gojković je upozorio da lokalna uprava plaća jednog radnika koji održava park Boka u centru grada, vlasništvo Vektra Boka.

“Mi tako besplatno održavamo “dvorište” Brkoviću i Savirisu”, kaže Gojković.

Galerija

Bonus video: