Tivatski đaci pomažu djeci iz Doma u Bijeloj

"Sa zadovoljstvom i punog srca možemo reći da je akcija uspješno realizovana. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali i pomogli da ovaj dan djeci iz Doma "Mladost" učinimo posebnim i radosnim"
931 pregleda 2 komentar(a)
Tivatski đaci velikog srca: Uručeni paketići djeci iz Doma u Bijeloj, Foto: Siniša Luković
Tivatski đaci velikog srca: Uručeni paketići djeci iz Doma u Bijeloj, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.12.2018. 17:54h

Tradicionalna humanitarna akcija "Puna torba Djeda Mraza" u organizaciji Srednje mješovite škole "Mladost" iz Tivta , okončana je danas posjetom uprave škole, nastavnika i učenika Dječijem domu "Mladost" u Bijeloj.

Oni su zajedno sa predstavnicma OŠ "Drago Milović" iz Tivta i OŠ"Branko Brinić" iz Radovića uručili djeci poklone i čestitali im nastupajuće novogodišnje praznike.

Humanitarna akcija je ove godine,kao i svake prethodne, naišla na veliki odziv građana Tivta. Svoj doprinos osim profesora, učenika SMŠ "Mladost" i njihovih roditelja, dale su i brojne kompanije, institucije i građani Tivta.

"Sa zadovoljstvom i punog srca možemo reći da je akcija uspješno realizovana. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali i pomogli da ovaj dan djeci iz Doma "Mladost" učinimo posebnim i radosnim. Tivat je jos jednom pokazao da je grad humanih ljudi, uvijek spremnih da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Cilj nam je bio da, osim materijalne pomoći, susret "dvije Mladosti" bude susret pun ljubavi, pažnje, solidarnosti, humanosti, a današnji dan je upravo to i pokazao", istakla je direktorica SMŠ “Mladost”, profesorica Jovanka Vujačić.

Za ovu priliku u Dječijem domu "Mladost je, za učenike i stićenike Doma, organizovana žurka na kojoj su se djeca,uz muziku, družila i veselila.

Humanitarna akcija "Puna torba Djeda Mraza" se tradicionalno u Tivtu organizuje već 45 godina. Jedna je od najstarijih akcija ovog tipa u Crnoj Gori.

Zbog velikog odziva građana u prikupljanju poklona, odjeće, obuće, školskog pribora, igračaka za djecu iz Bijele, iz tivatske Srednje škole su se zahvalili Opštini Tivat, javnim ustanovama i preduzećima, udruženjima, NVO sektoru, te brojnim drugim sponzorima koji su podržali ovogodišnju akciju.

Bonus video: