Crnogorski Telekom: Učestale krađe kablova u djelovima Podgorice

"Crnogorski Telekom će nastaviti da preduzima sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi korisnicima obezbijedili nesmetan rad servisa i omogućili što kvalitetnije korisničko iskustvo", navodi se u saopštenju
3 komentar(a)
Krađa kablova, Foto: Crnogorski Telekom
Krađa kablova, Foto: Crnogorski Telekom
Ažurirano: 07.06.2016. 12:10h

U proteklih mjesec danas zabilježen je porast broja ukradenih kablova Crnogorskog Telekoma, usljed čega je mještanima Sukuruća, Tuzi, Zlatice, Donje Gorice i Maslina u Podgorici, više puta onemogućen rad servisa, saopšteno je iz Crnogorsko Telekoma.

"Sve krađe su izvršene tokom noći ili u ranim jutarnjim satima, a ekipe zadužene za otklanjanje smetnji saniraju nastale prekide u najkraćem vremenu, u većini slučajeva istog dana, kako bi omogućili funkcionisanje servisa. Namjerna oštećenja telekomunikacione infrastrukture, koja uzrokuju brojne probleme prije svega krajnjim korisnicima, prijavljena su nadležim organima. Tokom 2015. godine zabilježio je preko 80 slučajeva krađe kablova, dok je učestalost krađa ove godine zabilježena u proteklih nekoliko sedmica", navodi se u saopštenju Crnogorskog Telekoma.

Iz ove kompanije uputili su izvinjenje korisnicima koji su kao posljedicu ovih dešavanja na koje, kako tvrde Crnogorski Telekom ne može uticati, imali nedostupne servise.

"Crnogorski Telekom će nastaviti da preduzima sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi korisnicima obezbijedili nesmetan rad servisa i omogućili što kvalitetnije korisničko iskustvo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: