Danas u "Vijestima": Vlasnik preselio, crnogorski budžet zakinut, Popovića mijenja neko od ministara?

Čitajte kolumnu Željka Ivanovića "Sestra Ana"
76 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti 7. jun, Foto: Vijesti
Vijesti 7. jun, Foto: Vijesti
Ažurirano: 07.06.2016. 05:30h

U današnjim "Vijestima" čitajte:

  • Vlasnik preselio, budžet zakinut

Norveška kompanija Telenor preselila je sjedište većinskog vlasnika crnogorske kompanije Telenor Podgorica iz Norveške u Dansku krajem 2013. godine zbog čega je crnogorski budžet prilikom oporezivanja nedavno isplaćene dividende od 214.236.305 eura ostao legalno zakinut za osam miliona eura, potvrđeno je “Vijestima” iz nekoliko izvora.

  • Popovića mijenja neko od ministara?

Demos, URA i SDP nisu se sinoć usaglasili oko predloga za novog ministra poljoprivrede nakon što je Milenko Popović najavio da će podnijeti ostavku na tu funkciju. Izvor sa sastanka tri partije rekao je “Vijestima” da će Demos, URA i SDP vjerovatno predložiti da resor poljoprivrede i ruralnog razvoja preuzme neko od opozicionih ministara, kako se ne bi gubilo vrijeme u kontroli izbornog procesa.

  • U Vladi ne znaju da je Španija kraljevina

Vlada Crne Gore u svom predlogu dnevnog reda promijenila je državno uređenje Španiji iz kraljevine u republiku.

  • Zašto je Baković prijavio Lješkovića samo za Martinovića?

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković rekao je da nema saznanja da tužilaštvo ima probleme u vezi slučajeva u kojima je Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) tukla građane u Zlatarskoj ulici i kod Privrednog suda u Podgorici 24. oktobra.

  • Radnicima akontacija umjesto plate

Zaposleni u Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) danas bi trebalo da dobiju akontaciju za majsku platu, koja još nije isplaćena zbog problema u primjeni Zakona o zaradama u javnom sektoru.

  • Ima li otrova u srpskim jagodama

Prve jagode iz Srbije juče su stigle u Crnu Goru, ali će se na tezgama naći tek nakon analize koja će odgovoriti da li u njima ima pesticida i teških metala.

  • Vatrogasci ostaju bez bilijar stola

Opština Kolašin odlučila je da proda vozilo “pincgauer 710 M“, ali i bilijarski sto iz prostorija Službe zaštite. Nakon što je Sekretarijat za finansije nedavno objavio javni poziv za prodaju stola za bilijar, Kolašinci su zbijali šale i nagađali u kojoj je od opštinskih kancelarija bio smješten i kada su ga zaposleni, eventualno, koristili.

  • Čitajte kolumnu Željka Ivanovića "Sestra Ana"

Bonus video: