Nikšićanima prvo i treće mjesto na šestom saboru folklora u Bileći

“Uspjeh je veći ako se zna da je u takmičarskom dijelu programa osim ’Zahumlja’ i ’Župe’ učestvovalo još sedam društava iz Trebinja, Nevesinja, Gacka, Ljubinja, Foče i Ilidže“
168 pregleda 0 komentar(a)
Folklor Bileća, Foto: Privatna arhiva
Folklor Bileća, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.06.2016. 11:58h

Na šestom saboru folklora pod nazivom “Djeca u očuvenju narodne tradicije - Bileća 2016”, čiji organizator je GKUD “Vladimir Gaćinović”, Nikšićanima je pripalo prvo i treće mjesto. Dječji folklorni ansambl “Zahumlja” sa koreografijom “Igre iz Šumadije”, bio je prvi, dok su njihovi drugari iz KUD-a “Župa” sa “Igrama iz Guže” bili treći.

Prema riječima Ane Stanišić, koreografkinje dječjeg folklornog ansambla “Zahumlje”, nagrada im je podstrek da još više rade i budu još uspješniji.

“Uspjeh je veći ako se zna da je u takmičarskom dijelu programa osim ’Zahumlja’ i ’Župe’ učestvovalo još sedam društava iz Trebinja, Nevesinja, Gacka, Ljubinja, Foče i Ilidže“, kazala je Stanišić i priznala da nagrada za njih nije bila iznenađenje, jer su se i prethodnih godina sa pomenutog festivala vraćali sa nekom od nagrada.

Drugo mjesto pripalo je mladim folklorašima iz Foče.

Stanišić je kazala da nakon Bileće slijede festivali u Podgorici, u julu, Ilidži, u avgustu, i Vinici, u Makedoniji, u septembru. Dok će na podgoričkom festivalu folklora „ „Skoči kolo da skočimo“ nastupiti sa istom koreografijom koju su izveli u Bileći, na druga dva festivala predstaviće se nacionalnim programima – igre iz Crne Gore i Boke i Vrsuta.

Bonus video: