Mještani čistili prostor oko jezera Liverovići

Akcija čišćenja realizovana je u okviru projekta „Povećanje zaštite jezera Liverovići i rijeke Gračanice“ koji je finansijski podržan od Fonda za aktivno građanstvo
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2016. 11:16h

Neformalna grupa građana, koju čine mještani sela Liverovići iz Župe nikšićke i ljubitelji istoimenog jezera, organizovala je akciju čišćenja oko jezera i tom prilikom je prikupljeno 30 vreća otpada. U akciji je učestvovalo 30 volontera, a pored mještana sela Liverovići, podršku su dali i članovi Sportsko–ribolovnog kluba (SRK) „Župa“ i korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.

„Zbog visokog vodostaja jezera za ovo doba godine manje količine otpada ostale su neprikupljene na nepristupačnim lokacijama. U narednom periodu planirano je farbanje i uređenje ograde na prilaznom mostu, pa ćemo i tada očistiti otpad na okolnom terenu“, kazao je Nikola Perović, predstavnik neformalne grupe građana.

Akcija čišćenja realizovana je u okviru projekta „Povećanje zaštite jezera Liverovići i rijeke Gračanice“ koji je finansijski podržan od Fonda za aktivno građanstvo, a koji realizuje neformalna grupa građana u saradnji sa SRK „Župa“, dok je administrator projekta Društvo mladih ekologa.

Galerija

Bonus video: