Plava zastavica se prvo zavijorila na Safariju

Program Plave zastavice u Crnoj Gori realizuje se od 2003, kada je NVO Ekom iz Kotora postala pridruženi ćlan Fondacije za ekoločku edukaciju i time stekla pravo da bude Nacionlani opertarer
0 komentar(a)
plava zastavica Ulcinj, Foto: Samir Adrović
plava zastavica Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 05.06.2016. 18:00h

Prva plava zastavica ove sezone zavijorila se danas na kupalištu Safari na Velikoj plaži u Ulcinju, gdje je upriličena i ceremonija dodjele ovog prestižnog priznanja koje odobrava međunarodni žiri u Kopenhagenu.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić uručio je ukupno 25 plavih zastavica, što je do sada najveći broj koji je Kopenhagenu kandidovala nacionalna komisija.

Nosioci Plave zastavice za ovu sezonu su plaže „Club hotel Riviera“ u Njivicama i „Stevuzo“ u uvali Dobreč iz Herceg Novog, „Almara beach“ u Oblatnom, Hotel „Plavi Horizonti“ i Kalardovo“ iz Tivta, „Blue Beach“, „S & I beach life“, „Escallera“ i Posejdon na Jazu, „Time out” na Slovenskoj plaži, „Dolce Vita“, „Sveti Toma“ i hotel „Queen of Montenegro“ u Bečićima, „Kamenovo beach“i „La Suerte“ u Kamenovu i Lučice iz Budve, Centar iz Sutomora, “Paradiso” u Utjehi u Baru te „Toni Grill“, „Miami“, „Evropa“, „Mojito“, ”Safari“, „MCM beach“ i „Copacabana“ na Velikoj plaži u Ulcinju.

Plaže u pilot fazi Plave zastavice ove godine su „Mirište“ na Luštici i “Bay Beach” iz Herceg Novog, „Ploče“ iz Kotora, „Bela Vista”, „Saint Tropez , „Drobni pijesak“ iz Budve, „Ponta“ iz Petrovca, Korali iz Sutomora, i „Pearl beach“ i „Mar Buena“ na Velikoj plaži u Ulcinju. „Marina Bar” je takođe u pilot fazi Plave zastavice. Predsjednik UO Morskog dobra Džaudet Cakuli kazao je da je siguran da su priznanja stigla u prave ruke.

-Trideset i dva kriterijuma koje treba ispuniti za Plavu zastavicu teško je i pobrojati a kamoli realizovati- kazao je on.

Zakupac kupališta Safari Petar Delić kazao je da je ponosan na jubilej, 10 godina Plave zastavice na toj plaži.

-Nadam se da ćemo još mnogo godina gledati kako se vijori na našoj plaži- kazao je Delić

Program Plave zastavice u Crnoj Gori realizuje se od 2003, kada je NVO Ekom iz Kotora postala pridruženi ćlan Fondacije za ekoločku edukaciju i time stekla pravo da bude Nacionlani opertarer.

Goste i zvanice u orijentalnom ambijentu restorana Safari pozdravili su i Marina Mišković Spahić iz Ministrarstva održivog razvoja i turizma i direktor Ekoma Saša Karajović. U prigodnom muzičkom programu učestvovala je klapa Incanto.

Bonus video: