Demokrate: Ekološki problemi vidljivi na svakom ćošku

"Ekološki genocid učinjen u Crnoj Gori dodatno dobija na težini kada imamo u vidu da privilegovani pojedinci i firme, vođeni sebičnom potrebom zadovoljenja sopstvenih interesa, nesmetano i nekažnjeno uništavaju našu divlju ljepotu, a nadležni organi ništa ne čine po tom pitanju"
5 komentar(a)
Demokratska crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.06.2016. 11:07h

Dan zaštite životne sredine, Crna Gora iako ekološka država, proslavlja uz ekološke probleme vidljive na svakom ćošku, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

"Crnogorska svakodnevica su divlje deponije uz saobraćajnice, devastirana korita rijeka krađom pijeska i šljunka, nelegalne sječe šuma, nekontrolisana gradnja na samoj obali mora i veliki broj crnih ekoloških tačaka. Sve su ovo problemi koji su od ekoloških postali i kulturološki, jer nanijeta šteta ima dalekosežne posledice, koje se ne mogu ničim nadoknaditi. Ekološki genocid učinjen u Crnoj Gori dodatno dobija na težini kada imamo u vidu da privilegovani pojedinci i firme, vođeni sebičnom potrebom zadovoljenja sopstvenih interesa, nesmetano i nekažnjeno uništavaju našu divlju ljepotu, a nadležni organi ništa ne čine po tom pitanju", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije navode da da bi Crna Gora bila primjer države koja štiti i čuva svoju prirodu, a ne primjer postojanja brojnih ekoloških problema, predlažu ulaganje u čiste i obnovljive izvore energije, inteziviranje gradnje sanitarnih deponija, ugradnju filtera za prečišćavanje otpadnih materija, zaustavljanje devastacije korita rijeka i jezera, i kontinuiranu edukaciju i podizanje svijesti građana o potrebi zaštite životne sredine.

"U suprotnom, naše potomstvo čeka sumorna budućnost, a i naš put ka Evropskoj uniji biće neizvjestan", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: