U nikšićkoj školi "Ratko Žarić" zasijalo 18 Luča

"Ovi uspjesu su veliko priznanje nastavnicima, zato smo posebno ponosni na stručnost i kvalitet nastavnog kadra. Učenici su izuzetnim rezultatima na raznim takmičenjima učinila da ova škola godinama bude posebna", kazao je Medojević
502 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2016. 06:56h

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom i polaganjem cvijeća na bistu Ratka Žarića, narodnog heroja čije ime nosi, Osnovna škola iz Nikšića je obilježila 66 godina rada.

Direktor te vaspitno–obrazovne ustanove Vlastimir Medojević kazao je da je najveće bogatstvo i ono što donosi ugled toj školi marljiv i uporan rad učenika i njihovih nastavnika.

"Praktično ne postoji nijedna nagrada ili priznanje koju škola ne posjeduje. Ovi uspjesu su veliko priznanje nastavnicima, zato smo posebno ponosni na stručnost i kvalitet nastavnog kadra. Učenici su izuzetnim rezultatima na raznim takmičenjima učinila da ova škola godinama bude posebna", kazao je Medojević.

Dan škole bio je prilika da učenici koji su tokom osnovne škole imali sve petice dobiju diplomu "Luča". To priznanje od 99 polumaturanata zaslužilo je njih 18 – Maša Delić, Ilija Miljkovac, Andrija Perović, Jovana Sarić, Aleksandra Španjević, Nikola Damjanović, Ksenija Đurković, Lena Bjelica, Ksenija Vujović, Mija Mušikić, Danilo Perunović, Sara Raičević, Jovana Roganović, Sergije Rojević, Ana Krivokapić, Marko Salijević, Mina Kovačević i Dušan Nikolić.

Medojević je, uručujući diplome najboljim učenicima, poželio da nastave da na najbolji način predstavljaju školu i sredinu iz koje dolaze, gdje god da odu, istakavši da je riječ o generaciji sa ogromnom energijom koju krasi ljepota, pamet i mladost.

"Kao i ostale generacije i ova je izuzetnim rezultatima na raznim takmičenjima učinila da ova školska godina bude posebna. O tome svjedoče i brojne nagrade kako u nastavnim tako i vannastvanim disciplinama osvojene na opštinskim i državnim takmičenjima, ali i nagradnim konkursima. Dragi polumaturanti, kao i do sada, uvijek slijedite put uspjeha i napretka", poručio je Medojević.

Galerija

Bonus video: