Cungu: Krenuli na Mustafu kad pritisci nisu urodili

Od jednog marginalnog slučaja, Cungu pravi paradu da bi zametnuo tragove, kaže Selim Resulbegović
198 pregleda 0 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Boris Pejović
Nazif Cungu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.06.2016. 18:40h

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu osudio je juče "kukavički napad" na sekretara za komunalne djelatnosti Mustafu Gorana i zatražio da se "najstrože kazni" napadač Rešit Resulbegović, ali i onaj ko ga je "ohrabrivao da to uradi u namjeri da na nezakonit način ostvare svoje interese".

Cungu je na konferenciji za medije istakao da je motiv napada to što Gorana, dok je bio šef urbanizma, "nije podlegao pritiscima i ucjenama napadača i njegovog inspiratora". Poručio je da ih napad na lokalnu vlast neće uplašiti.

"Naprotiv, samo će nas dodatno motivisati da radimo u skladu sa zakonima i javnim intereseima".

Povodom incidenta koji se preksinoć dogodio u lokalu "Avanti", u centru grada, izjavu u policiji je dao Resulbegović. Sin Selima Resulbegovića, poznatog arhitekte i predsjednika ulcinjskih Socijaldemokrata, negirao je da je bilo fizičkog kontakta.

Selim Resulbegović je ocijenio da je Cunguov pres još jedan u nizu pokušaja manipulacije sa građanima Ulcinja i ukupnom crnogorskom javnošću.

"Ko o čemu, Cungu o poštovanju zakona i zakonitosti! No, to mu nikako ne ide od ruke, ili tačnije, ne može mu biti. Od jednog marginalnog slučaja, uhvaćen u nepočinstvu, nastoji praviti paradu da bi zametnuo svoje tragove”.

Cungu i stariji Resulbegović nijesu u dobrim odnosima još od vremena kada je potonji bio predsjednik opštinskog SDP-a i odbornik.

Gorana je kazao da nije poznavao mladića koji mu je prišao dok je sjedio za stolom sa prijateljem Mustafom Dolakuom i pokušao da ga uhvati rukom za nos.

"Veći incident spriječile su gazde i osoblje lokala. Prijetio mi je i psovao, a nijesam znao zbog čega. To je bio napad na službeno lice”, kazao je sekretar.

Naveo je da je mladić bio vjerovatno nezadovoljan zato što na sjednici lokalnog parlamenta u utorak nije usvojena odluka o izmjenama plana za parcelu na Pristanu.

Stariji Resulbegović je rekao da je planski dokument, “koji se tiče lično mene i moje porodice”, Cungu povukao sa sjednice Skupštine. S. A.

Od jednog marginalnog slučaja, Cungu pravi paradu da bi zametnuo tragove, kaže Selim Resulbegović

Rešit Resulbegović u policiji negirao da je bilo fizičkog kontakta sa sekretarom u lokalu u centru grada

Cungu i stariji Resulbegović nijesu u dobrim odnosima još od vremena kada je potonji bio odbornik

Bonus video: