Herceg Novi: Uručene Luče učenicima SMŠ Ivan Goran Kovačić

"Svaka škola se prepoznaje po uspjesima svojih učenika. Oni su potvrda njene misije, njeno ogledalo i njeni reprezenti. Inovativnost, novi sadržaji, otvorenost škole za nove ideje, projekte i razne aktivnosti konstantno je prisutna"
397 pregleda 0 komentar(a)
SMŠ Ivan Goran Kovačić luče, Foto: Privatna arhiva
SMŠ Ivan Goran Kovačić luče, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.06.2016. 16:49h

Među 230 maturanata Srednje mješovite škole Ivan Goran Kovačić 22 su dobitnici priznanja Luča.

Tokom čitavog školovanja Sara Golo, Nikola Samardžić, Anja Živković, Jovana Savić, Marija Ćosić i Tijana Stevović nisu znali za ocjenu manju od petice iz svih nastavnih predmeta.i zasluženo su nagrađeni priznanjem Luča.

Đak generacije gimnazije i dobitnica Luče Sara Golo, je srećna zbog priznanja koje za nju predstavlja veliki uspjeh.

"Učestvovala sam na Svjetskom debatnom takmičenju u Bratislavi i sa jednim školskim timom postigli smo najbolji uspjeh koji je Crna Gora ikada ostvarila. Takođe smo ostvarili zapažen rezultat i kao individualni govornici. Sve ovo doprinjelo je da dobijem titulu đaka generacije", rekla je Golo, koja namjerava da upiše Farmaceutski fakultet u Beogradu.

"Svaka škola se prepoznaje po uspjesima svojih učenika. Oni su potvrda njene misije, njeno ogledalo i njeni reprezenti. Inovativnost, novi sadržaji, otvorenost škole za nove ideje, projekte i razne aktivnosti konstantno je prisutna. Ove godine, između ostalog, ponosni smo na osnivanje i rad Preduzetničkog kluba, njegove aktivnosti u školi i lokalnoj zajednici. Takođe s ponosom ističem i volonterski klub Tačka oslonca, ali i ove godine formirano Sportsko društvo koje je ostvarilo izuzetne rezultate. Naš debatni klub plasirao se na 15. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Bratislavi, a uspjehom se mogu pohvaliti i MUN-ska, likovna i dramska sekcija. U ovoj školi tradicionalno imamo sjajne učenike, a najbolji među njima su nosioci nagrada i diploma Luča. Oni su svojim rezultatima, ponašanjem i odnosom prema kolektivu u kojem su proveli četiri godine zaslužili najveće učeničko priznanje u Crnoj Gori", kazao je direktor škole Momir Dragićević.

Odličan uspjeh tokom osnovnog i srednjeg školovanja ostvarilo je 16 đaka, pa su nagrađeni diplomom Luča dva. To su - Anđela Kovačević, Toma Gavrić, Sonja Mentović, Vera Sekulić, Janja Elez, Bojana Pravilović, Jovana Tatalović, Jelena Popović, Ivana Savić, Ines Odalović, Ivana Grković, Đorđe Cupara, Ana Marković, Snežana Spaić, Danilo Vavić i Andrija Rašović.

Nagrađeni su i učenici koji su postigli odlične rezultate na takmičenjima: za zlatnu medalju iz kuvarstva Marko Porobić i Dragoslav Brajović. za zlatnu medalju iz restoraterstva Nataša Đurišić i Jelena Pavlović.

Škola je imala predstavnike i na Međunarodnom takmičenju Gatus 2015, a srebrne medalje su osvojili tim Milka Pešelj, Marko Porobić i Dragoslav Brajović i ekipa u kojoj su bili Teodora Pavlović, Dragan Vasiljević i Sofija Rakonjac.

Na istom takmičenju branzani tim je bio Sandra Lekić, Nataša Đurišić i Jelena Pavlović.

Knjige na dar, kao svojevrsna zahvalnost za talenat i uspjeh na Državnom konkursu za srednjoškolce povodom Dana nezavisnosti, uručene su Anni Moris za prvo mjesto i Jani Vasiljević za treće.

Pohvaljen je i tim koji je osvojio prvo mjesto na Opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Bonus video: