U OŠ "Dušan Obradović" obilježen Dan škole

Direktor škole Zoran Vojinović podsjetio je na uspjehe učenika škole na raznim đačkim takmičenjima i međunarodnim projektima
205 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2016. 12:03h

U OŠ „Dušan Obradović“ sa Žabljaka danas je, svečano obilježen 25. maj, Dan škole. Istovremeno je na dalje školovanje ispraćena još jedna generacija polumaturanata.

Taj čin prepunio je salu Centra za kulturu njihovim nastavnicima, roditeljima, predstavnicima Ministarstva prosvjete, Zavoda za školstvo, bratskih i prijateljskih škola iz Jagodine, Mačkata, Trebinja, Virpazara, Zelenike i Đurevca, predstavnicima lokalne uprave, Udruženja Durmitoraca iz Beograda i Fondacije „Vukoman i Jelisavka Džaković“.

Direktor škole Zoran Vojinović podsjetio je na uspjehe učenika škole na raznim đačkim takmičenjima i međunarodnim projektima.

"Zahvaljujem se svima na saradnji, učenicima na radosti, druženju, podršci i toplim osmjesima, kolegama na odanosti u poslu, roditeljima na podstreku da budemo još bolji na svom poslu. Zahvaljujem svim saradnicima škole, gradonačelniku sa svojim timom kao i svim ljudima dobre volje, koji cijene naše napore da od ove naše, zajednike djece učinimo uspješne, zadovoljne i srećne ljude", kazao je Vojinović.

Citirajući Svetog Petra Cetinjskog “Već sam vidim dobro ćeš učiti, nećeš varati ni sebe ni knjigu”, upućene svom nasledniku Petru II Petroviću Njegošu, Vojinović je posavjetovao svršene polumaturante da im ove riječi “budu putokaz da je pravo i istinsko znanje najmoćnije oružje kojim možete nabolje promijeniti svijet u kojem živite, i učiniti našu Crnu Goru još ljepšom i boljom”.

Za đaka generacije proglašena je Maša Stevović.

Dobitnici diploma "Luča" su Desimir Medojević, Adrijana Ćosović, Milojka Simićević, Tijana Mumin i Milan Šibalić.

Odlikaši su Tara i Nataša Božović, Veljko Grbović, Ksenija Radojević i Lidija Šljivančanin.

Tradicionalni izbor sportiste generacije nije bio težak. Ta titula pripala je najboljoj crnogorskoj skijašici Jeleni Vujičić.

Svi oni prosto su zatrpani đačkim i novčanim priznanjima i nagradama. Od škole, Opštine Žabljak, Udruženja Durmitoraca iz Beograda I Fondacije „Vukoman i Jelisavka Džaković“.

Svečanost je upotpunio prigodan program njihovih mlađih kolega a posebnu pažnju privukao je guslarski duet braće Alekse i Nikole Dakić koji su uz zvuke drevnog instrumenta otpjevali set izvornih pjesama iz ovog kraja.

Galerija

Bonus video: