Novinarka "Vijesti" Đurišiću: Nijeste uklonili sve nepravilnosti

"Nijeste otklonili nepravilnosti koje se tiču raspoređivanja službenika u skladu sa važećim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova"
108 pregleda 1 komentar(a)
Jovan Đurišić, Foto: Glavni grad
Jovan Đurišić, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 02.06.2016. 18:48h

Poštovani gospodine Jovane Đurišiću, tačno je da ste 'donijeli' Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova Službe za zajedničke poslove grada 8.2.2016. godine, ali je tačno i da nijeste uklonili sve nepravilnosti na koje vam je ukazala Upravna inspekcija.

Pravilnikom su, kako piše u zapisniku, uklonjene nepravilnosti koje se odnose na neusklađenost Pravilnika sa odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

To, kako je objašnjeno u zapisniku upravnih inspektorki, znači da ste Pravilnik, između ostalog, uskladili sa odredbom člana 16 stav 2 Zakona o državnim službenicima i namještenicima u pogledu upotrebe rodno osjetljivog jezika.

Pravilnik ste uskladili i sa odredbom iz člana 33 Zakona o državnim službenicima i namještenicima u pogledu naziva stručnog ispita, “iz razloga što se iz propisanih uslova ne može utvrditi da li se radi o stručnom ispitu za rad u državnim organima ili drugom stručnom ispitu iz člana 34 Zakona o državnim službenicima i namještenicima”.

Međutim, nijeste otklonili nepravilnosti koje se tiču raspoređivanja službenika u skladu sa važećim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova:

“Upravne inspektorke konstatuju da nije izvršeno raspoređivanje službenika u skladu sa važećim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova, ali i da će jedan dio nepravilnosti, prema usmenoj izjavi direktora i pomoćnika direktora, biti otklonjen raspoređivanjem službenika na radna mjesta namještenika sa osnovnom školom...”piše u zapisniku.

Utvrđeno je da, između ostalog, nije uklonjena ni nepravilnost, povodom zasnivanja radnog odnosa B.T. i B.S., kojemu nije prethodio postupak popune radnog mjesta u skladu sa odredbom člana 38 stav 3, 4 i 5 Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Bonus video: