Obnoviće ulice na Starom aerodromu

U izdatom dokumentu se navodi da prije podnošenja zahtjeva za odobrenje za građenje treba riješiti imovinsko-pravne odnose
448 pregleda 1 komentar(a)
Stari aerodrom, Foto: Google Maps
Stari aerodrom, Foto: Google Maps
Ažurirano: 02.06.2016. 18:51h

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdao je Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice urbanističko-tehničke uslove (UTU) za rekonstrukciju dijela Ulice Petra Dedića u zahvatu DUP-a “Konik - Stari aerodrom”.

Ulica će, kako se navodi u izdatim UTU, biti rekonstruisana od raskrsnice sa Ulicom Neznanih junaka do raskrsnice sa Ulicom Veljka Vlahovića.

Sekretarijat je Agenciji izdao i odluku o određivanju lokacije sa elementima UTU za izgradnju kolektora atmosferske kanalizacije u dijelu stare Dalmatinske ulice, od raskrsnice sa Ulicom Boška Buhe do raskrsnice sa Ulicom Vlada Ćetkovića, u zahvatu DUP-a “Momišići B”.

Dužina kolektora je, kako se navodi, oko 350 metara.

U izdatom dokumentu se navodi da prije podnošenja zahtjeva za odobrenje za građenje treba riješiti imovinsko-pravne odnose.

Agencija je izdala UTU i za izgradnju saobraćajnice sa parkinzima u zoni A u zahvatu DUP-a “Konik - Vrela ribnička II”.

“Predmetna saobraćajnica sa parkingom predstavlja dio sekundarne ulične mreže i ima zadatak da omogući kolski pristup i parkiranje za sadržaje u pripadajućem bloku i šire”, piše u dokumentu.

Bonus video: