Djeca iz Kampa na Koniku posjetila aerodrom

Tokom posjete aerodromu, djeci su objašnjene procedure koje putnici moraju proći ukoliko žele putovati avionom. Za djecu je najinteresantniji dio posjete bila mogućnost da vide helikoptere MUP-a Crne Gore
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2016. 14:32h

Četrnaestoro djece iz Kampa Konik je danas, posjetilo Aerodrom Golubovci i Helikoptersko-avionsku jedinicu MUP-a Crne Gore.

Posjetu su organizovali Centar bezbjednosti Podgorica, IPA Sekcija Crne Gore i Crveni krst.

Posjetioce je na aerodromu dočekao načelnik Granične policije, Vojislav Dragović, sa službenicima, a u posjeti je učestvovala i Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak.

Tokom posjete aerodromu, djeci su objašnjene procedure koje putnici moraju proći ukoliko žele putovati avionom. Za djecu je najinteresantniji dio posjete bila mogućnost da vide helikoptere MUP-a Crne Gore i razgovaraju sa osobljem koje radi na održavanju helikoptera. Dobili su i priliku da sjednu u helikopter, pogledaju galeriju fotografija helikoptera MUP-a Crne Gore u akcijama spašavanja. Volonteri Crvenog krsta Crne Gore, koji su pratili djecu prilikom ove posjete, su djeci govorili o ulogama CKCG i MUP-a CG u slučajevima kada je potrebno spašavati ljudske živote i imovinu.

Galerija

Bonus video: