Iz Nikšića s ljubavlju

Na konkursu je pristiglo 79 fotografija od kojih je 67 zadovoljilo sve propisane kriterijume
1461 pregleda 1 komentar(a)
Fotografija Milosava Đurovića, Foto: Milosav Đurović
Fotografija Milosava Đurovića, Foto: Milosav Đurović
Ažurirano: 22.12.2018. 14:15h

U sklopu projekta "Iz Nikšića s ljubavlju", koji realizuje NVO "Alfa centar" odabrano je pet najljepših fotografija koje će se biti upotrijebljene za izradu razglednica, kao i za ilustraciju zbirke pjesama.

Glasovima žirija i posjetilaca izložbe prvo mjesto je osvojila fotografija Milosava Đurovića, drugo, treće i četvrto mjesto pripalo je fotografijama Vladimira Svrkote, a fotografija Esada Bazdulja zauzela je peto mjesto.

Fotografija Vladimira Svrkote

Predmet konkursa bio je otkup fotografija sa motivima Nikšića koje do sada nijesu korišćene u propagandne svrhe, a nagrađeni autori će dobiti po 270 eura za otkupljenu fotografiju.

Fotografija Vladimira Svrkote

Na konkursu je pristiglo 79 fotografija od kojih je 67 zadovoljilo sve propisane kriterijume, a njih je ocjenjivao desetočlani žiri kao i publika koja je imala priliku da glasa tokom četvrodnevne izložbe koja je bila organizovana u holu Opštine Nikšić.

Fotografija Vladimira Svrkote

“Pravo je zadovoljstvo još jednu uspješnu godinu završiti upravo na ovaj način. Ova lijepa ideja se realizuje uz veliku podršku šire zajednice što nam daje poseban motiv da istrajemo i doprinesemo da naš Nikšić ponovo bude ‘veliki’”, kazao je Radoje Mijušković, koordinator projekta.

Fotografija Esada Bazdulja

Cilj foto konkursa, prema njegovim riječima, bio je “prezentovanje prirodnih ljepota Nikšića, grada kulturnih, istorijskih i turističkih vrijednosti”.

Kada je u pitanju istoimeni poetski konkurs rok za dostavljanje radova je istekao i 38 stvaralaca je poslalo 62 pjesme.

Oba konkursa se realizuju u sklopu projekta “Iz Nikšća s ljubavlju” koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)

Bonus video: