Predstavljena donacija vatrogascima na Žabljaku

Predstavnik TIKE Mustafa Jaziđi kazao je da je bio snijeg kada su privit put posjetili ovu Opštinu i u razgovoru sa predstavnicima vlasti iskristalisala se potreba za terenskim vozilom ove vrste opremom koja će omogućiti da vatrogasci na najbolji način obavljaju posao što je ovom prilikom realizovano
178 pregleda 3 komentar(a)
vatrogasci Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
vatrogasci Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 02.06.2016. 14:13h

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja danas su zvanično predstavili donaciju koja im je nedavno opredijelila TIKA, Turska agenciji za međunarodnu sradnju i koordinaciju u Crnoj Gori.

Čine je vatrootporna odjeća, obuća, rukavice, zaštitni šlemovi i druga oprema, vrijedni 9.000 eura i terensko vozilo specijalizovano za kretanje po nepristupačnim prostorima u svim vremenskim uslovima vrijedno 15.500 eura.

Činu predstavljanja prisustvovali su ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip koji je podsjetio da se ova donacija poklapa sa jubilejima, deset godina crnogorske samostalnosti i isto toliko vremena od kada su uspostavljeni diplomatski odnosi dvije države. Kazao je da je TIKA prisutna svugdje u Crnoj Gori i predstavlja produženu ruku Vlade republike Turske.

Predstavnik TIKE Mustafa Jaziđi kazao je da je bio snijeg kada su privit put posjetili ovu Opštinu i u razgovoru sa predstavnicima vlasti iskristalisala se potreba za terenskim vozilom ove vrste opremom koja će omogućiti da vatrogasci na najbolji način obavljaju posao što je ovom prilikom realizovano.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

"Želim da se zahvalim Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori na čelu sa gospodinom Jaziđijem, na ovoj značajnoj donaciji i izrazim ogromno zadovoljstvo povodom činjenice da je ovim putem donirana lična oprema pripadnicima Službe zaštite. Ono što je nama, lokalnoj upravi, posebno važno je to, da će ova donacija ukupne vrijednosti oko 25.000 eura doprinijeti efikasnijem i bezbjednijem radu naše Službe, a samim tim njihove intervencije koje su prvenstveno u službi građana Žabljaka, učiniti kvalitetnijim", kazao je Vukićević.

Bonus video: