Đurišić: Državni ispit nijesu položili iskusni službenici

Đurišiću zasmetao i "bombastični nadnaslov"
169 pregleda 5 komentar(a)
Jovan Đurišić, Foto: Glavni grad
Jovan Đurišić, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 01.06.2016. 18:42h

Direktor Službe za zajedničke poslove Jovan Đurišić u reagovanju na tekst „Polovina zaposlenih nema stručni ispit“, objavljen u „Vijestima“ 31. maja, navodi da od 103 zaposlena, u ovom trenutku 14 službenika i namještenika još nema položen stručni ispit, ali su u postupku polaganja istog.

„Napominjem da su to dugogodišnji službenici kojima stručni ispit nije bio potreban do momenta izmjene zakona o državnim službenicima i namještenicima. Jasno je da je to daleko od „polovine“ iz naslova teksta koji se, vjerujem, omaškom desio“, navodi Đurišić u reagovanju.

Povodom nadnaslova teksta - „Đurišić zapošljavao na neodređeno bez konkursa“, saopštio je da, se prema Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, konkurs oglašava za rukovodeća lica, za šta on nema ingerencije.

„Interni i javni oglasi za službenike i namještenike Službe zajedničkih poslova Glavnog grada su objavljeni prema zakonu u javnim glasilima i na portalu Glavnog grada, stavljeni na uvid svim zainteresovanim, pa i autoru teksta“, navodi Đurišić.

On je naveo da je “trend bombastičnih naslova demantovan u zadnjem pasusu... čime novinar/ka zaključuje da su „inspektorke konstatovale da je direktor Službe za zajedničke poslove donio Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova Službe 8. 2. 2016. godine, na koji je saglasnost dao gradonačelnik. Njime su, kako se navodi, otklonjene sve nepravilnosti koje se odnose na neusklađenost...na koje je ukazala upravna inspekcija...".

Odgovor novinarke u sjutrašnjem broju “Vijesti”.

Bonus video: